Extras din curs:

Mulți oameni sunt foarte surprinși când realizează cât de multe idei și activități sunt incluse în termenul de marketing. Ei cred că marketingul presupune “vânzare” și “publicitate”. Este adevărat că acestea fac parte din marketing dar marketingul este mult mai mult decât atât.

Ex. Un producator de biciclete

Multe nume de marcă, multe modele diferite, foarte multe caracteristici ale acestora, o scară largă de prețuri pentru acest produs, ne putem pune următoarea întrebare: De ce există o varietate atât de mare de biciclete?

Putem vedea marketing în anunțurile publicitare de la TV, radio, reviste, mailuri sau pagini de Internet. Acasă, la școală, la locul de muncă, unde ne petrecem timpul liber, putem vedea marketing în aproape tot ce facem.

Producție vs. Marketing - Putem spune că realizarea unui produs (productia) bun este singurul lucru care poate conduce la succesul unei afaceri? Mai avem nevoie de ceva suplimentar în afară de produs? - Da, trebuie să conștientizăm că produsele nu se vând singure. Și aici intervine marketingul… Vânzare vs. Marketing Astăzi, marketingul trebuie înțeles nu în sensul vechi de a face vânzare - “telling and selling” – ci într-un nou sens de a satisface nevoile clienților. Dacă oamenii de marketing înțeleg nevoile consumatorilor; dezvoltă produse și servicii care furnizează valoare superioară clientului; și prețul, distribuția, și promovarea sunt eficace, aceste produse se vor vinde ușor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketing.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Marime:
111.37KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!