Introducere în Marketing: Definitii, Istoric, Functii, Scop

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Definitii

- Marketingul semnifica organizarea procesului de conceptie a produselor, productia, desfacerea si activitatea de service si postvânzare, pornind de la ideea de cunoastere a cerintelor consumatorului sau utilizatorului, în scopul satisfacerii celor mai exigente cerinte ale acestuia. ( A. Zamfir, Marketing, Ed. Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1974)

- Marketingul reprezinta proiectarea, punerea în practica si controlul programelor elaborate în vederea influentarii acceptarii ideilor si implica consideratii privind planificarea produselor, stabilirea pretului, comunicarea, distributia produselor si cercetarea de marketing. (Kotler si Zalman, 1980)

- Marketingul este analizarea, programarea si controlul resurselor diferitelor firme producatoare, politica si activitatea lor de productie si desfacere în vederea satisfacerii cerintelor diferitelor grupe de consumatori si a obtinerii de profituri. (Kotler, P. , Marketing-Management – Analysis, Planning, and Control, Prentice Hall, Englewood Cliffs, NJ,1990)

- Marketingul este un concept fundamental, o noua optica economica, un nou mod de a gândi, de a pune centrul de greutate pe obtinerea de beneficii de catre întreprindere prin satisfacerea cerintelor consumatorilor pe calea adaptarii produselor, preturilor, distributiei si a altor activitati teoretice si practice, programate si organizate prin folosirea unor metode si tehnici stiintifice. (P. Stefanescu, Bazele marketingului, Bucuresti, 1995)

Definitia data de asociatia americana de marketing (American Marketing Association-AMA) este:

- Marketingul reprezinta procesul de planificare si executie a conceptiei, stabilirii pretului, promovarii si distributiei de idei, bunuri si servicii în vederea crearii de schimburi care satisfac obiectivele organizationale.

Observații:

Marketing: Cursul 1

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Introducere in Marketing - Definitii, Istoric, Functii, Scop.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6.6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 702 cuvinte
Nr caractere:
9 552 caractere
Marime:
16.15KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Nimitan D.
Sus!