Dosar de Sponsorizare

Previzualizare curs:

Extras din curs:

SPONSORIZAREA

- Aspecte de natura practica -

Intr-o abordare practica, sponsorizarea este o tehnica ce prezinta interes atât pentru întreprinderea initiatoare, cât si pentru cel care ar urma sa beneficieze de sprijinul firmei respective. Din punctul de vedere al întreprinderii, sponsorizarea este o tehnica de comunicare ce poate fi integrata în strategia promotionala cu scopul de a asigura atingerea unor obiective precise. Decizia unei firme de a recurge la aceasta tehnica are la baza o serie de motivatii; ea nu va sustine un eveniment decât în masura în care acesta vine în întâmpinarea motivatiilor de baza. Cel care are nevoie de sprijin - financiar si/sau material - priveste, însa, problema dintr-o cu totul alta perspectiva; sponsorizarea apare, adesea, ca o solutie salvatoare care îi permite sa traiasca si sa evolueze.

Punând fata în fata cele doua puncte de vedere, rezulta foarte clar urmatorul aspect: dat fiind faptul ca evenimentele care necesita o finantare de natura sponsorizarii sunt foarte numeroase si numarul celor aflati în cautare desponsori va fi întotdeauna mai mare decât numarul celor dornici sa sponsorizeze. Cu exceptia evenimentelor importante si a marilor personalitati (sportive, culturale s.a)., disputate de cele mai puternice firme, în numeroase situatii gasirea unor firme care sa fie dispuse sa îsi ofere sprijinul este destul de dificila. A convinge o firma sa devina sponsorul unui eveniment este un demers complex si de durata, ce trebuie condus cu profesionalism.

Cunoasterea acestui demers reprezinta, deci, o necesitate: oricine doreste sa atraga sponsori trebuie sa stie sa se adreseze în mod corespunzator, cu cele mai potrivite argumente, acelora care ar putea fi dispusi sa sprijine evenimentul. În mod concret, este vorba de parcurgerea urmatoarelor trei etape:

i. Evaluarea motivatiilor sponsorului.

ii. Redactarea proiectului de sponsorizare.

iii. Elaborarea dosarului de sponsorizare.

Înainte de a prezenta aceste etape este necesara o precizare. Existenta a numeroase posibilitati de sustinere prin sponsorizare (vezi figura) are o serie de implicatii asupra modului de abordare practica a procesului de cautare de sponsori. Astfel, chiar daca demersul general (parcurgerea celor patru etape) este valabil pentru toate cazurile prezentate în figura, în cazul etapelor a II-a si a III-a exista o serie de particularitati ce decurg din specificul modului de actiune propriu fiecarei situatii.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dosar de Sponsorizare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 704 cuvinte
Nr caractere:
14 636 caractere
Marime:
15.18KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Cecilia Popescu
Sus!