Cercetare calitativă - Lavazza

Previzualizare curs:

Cuprins curs:

Capitolul I: Prezentarea brandului Lavazza.3
Capitolul II: Testul de asociere.4
Capitolul III: Metoda portretului chinezesc.7
3.1 Corelaţia Marcă-VIP.7
3.2.Corelaţia Marcă-Culoare.8
3.3.Corelaţia Marcă-Animal.10
3.4.Corelaţia Marcă-Sport.11
3.5.Corelaţia Marcă-Vehicul.12
CAP IV: CONCLUZII.14
Capitolul V: Anexa.15

Extras din curs:

Capitolul I: Prezentarea brandului Lavazza

Lavazza a fost fondat în Turin, în 1895 şi a luat naştere datorită abilităţilor profesionale şi viziunii fondatorului sau, Luigi Lavazza, întemeietorul unei familii care se afla în fruntea industriei cafelei prăjite de peste o sută de ani. Luigi a cumparat o alimentară în Turin, vânzând articole precum săpunuri, uleiuri, cafea, zahăr, lumânări, iar în 1897, a început şi prăjirea cafelei.

Activitatile de după război au fost reluate rapid întrucat copiii lui Luigi, Mario, Beppe, Maria, Pericle si Ginetta, s-au alaturat companiei.

Investiţiile ulterioare s-au dovedit a fi inspirate şi în scurt timp Lavazza a devenit cel mai mare importator de cafea din cadrul Corporatiei Colonialistilor. În 1948 a fost un an de expasiune pe piata cererii de cafea, vânzările crescând exponential.

Anul 1979 a marcat înfiinţarea Centrului pentru Cercetare şi Studii în domeniul Cafelei, Luigi Lavazza, care s-a transformat în actualul Centru de Instruire, avand peste 20 de sucursale în întreaga lume.

Anul 1982 a marcat începutul expansiunii Companiei peste hotare: prima filial s-a deschis în Vicennes, langa Paris. În anii care au urmat, expansiunea a continuat în Germania, SUA, Austria, Marea Britanie si Spania.

În 1995, Lavazza şi-a aniversat centenarul, 1500 angajati, 5 fabrici, o gama de aproximativ 250 articole si 44% cota de piata de retail. În 1996 s-a deschis prima cafenea Lavazza, în locul în care Luigi Lavazza şi-a deschis afacerea la sfarsitul secolului 19. La inceputul secolului 21, Lavazza continua sa creasca pe toate fronturile. În 2006 Lavazza avea 8 filiale, pe langa prezenta în 80 de ţări prin intermediul retelei sale de distributie.

Iubitorii de cafea din 5 continente confirma zi de zi faptul ca, cafeaua Lavazza îsi pastreaza ferm identiatatea de marca italiana de caliate cu obiectivul de a asigura zi de zi o cafea excelenta, în toate locurile.

Capitolul II: Testul de asociere

Pentru realizarea acestui proiect am folosit un eşantion de 30 de persoane, femei şi bărbaţi care au fost supuşi testului de percepţie şi metodei portretului chinezesc.

Testul de percepţie ne-a ajutat să descoperim care sunt primele cuvinte pe care persoanele

din eşantionul nostru le corelează cu brand-ul Lavazza. Am constat că în subconştientul lor s-au

realizat legături şi percepţii distincte de la un individ la altul în funcţie de ce impact a avut

această cafea asupra lor. Pentru interpretare, am realizat un tabel centralizator unde am adunat toate cuvintele, după care le-am grupat în 9 categorii şi anume: Aroma puternica, Cafea, Cafea buna, Cafea It., Căldură, Calitate, Ceaşca de cafea, Dimineata, Gust bun.

În diagrama de mai jos se pot observa următoarele rezultate:

Câte o persoană din cele chestionate au raspuns la testul de perceţie cu: Aroma puternica, Cafea buna, Căldură, Calitate, Ceaşca de cafea, Dimineata, Gust bun. Toate aceste cuvinte au conotaţii pozitive şi aduc brandului o percepţie buna. Amestecul de gust, miros şi corpul cafelei este ceea ce este menţionată ca aroma cafelei, o aromă puternică pote fi asociată cu un gust bun un mod de pastrare sigur fara aş pierde din calităţi (gust miros şi corpul cafelei). Cafea bună şi de calitate, când te referi că o cafea este bună sau de calitate iei în calcul toate aspesctele ce ţin de acest acest lucru gust, miros, consistenţă, culore; aceste aspecte fac din Lavazza un brand care respectă toate componentele unei cafele de caltate. Asocierea brandului cu ”dimineaţa” aduce tot un punct pozitiv brandului pentru ca iţi poţi începe o dimineaţă perfectă cu o ceaşcă de cafea Lavazza, poate fi interpretat ca o parte dintre respondenţi aşa îşi încep dimineaţa. Cuvântul “caldură” poate aduce încrederea respondentului pentru brand în sens că brandul poate fi consumat mai ales în familie alaturi de personae dragi întro atmosferă călduroasă.

10%dintre respondenţi au asociat brandul Lavazza cu ”cafea italiana” cafeaua italiană este cunoscută ca fiind o cafea de calitate acesta asociere aduce si un plus de familiaritate a chestionaţilor cu acest brand pentru ca este chiar ţara de origine a lui.

Cei mai mulţi dintre chestionaţi adica 20, au asociat brandului cuvântul “cafea” acest lucru aduce tot un plus brandului pentru ca ei ştiu ce produce acest brand si acest lucru denotă că mulţi dintre ei l-au şi consumat macar o dată.

Concluzii

Am constat că toţi cei chestionaţi au o idee clară privind brand-ul Lavazza. Indiferent

dacă au sau nu cunoştinţe de italiană, au fost capabili să scrie corect numele brandului

29 de chestionaţi din 30, toţi stiu să îl asocieze cu cafea sau cuvinte din câmpul lexical al cafelei.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cercetare Calitativa - Lavazza.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
2 791 cuvinte
Nr caractere:
15 426 caractere
Marime:
345.83KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!