Baze și Politici

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Definitii ale merketingului:

Ph.Kotler :" Procesul prin care indivizii si grupurile ( organizatiile ) obtin ceea ce au nevoie si doresc prin crearea, oferirea si schimbul liber de produse si servicii cu altii.

"Identificare nevoilor si dorintelor consumatorilorilor in vederea satisfacerii lor, mai efficient decat concurenta., in conditii de profit."

Asociatia America de Marketing: "Procesul de planificare si executare a conceptiei, pretului, promovarii si distributiei de idei, marfuri si servicii pentru a crea schimburi care satisfac obiectivele individuale si organizationale."

DOUA INTELESURI GRESITE ALE MARKETINGULUI

Marketingul inseamna vanzari. Impresia ca marketingul este totuna cu vanzarea este cel mai comun tip de confuzie pe care nu il fac doar persoane din public, ci si multi oameni de afaceri.Vanzarile desigur fac parte din marketing, dar marketingul inseamna mult mai mult. Peter Drucker observa ca "scopul marketingului este sa faca vanzarea inutila". Drucker vrea sa spuna ca telul marketingului este acela de a descoperi neceitati neacoperite si de a pregati solutii satisfacatoare.Marketingul nu poate fi echivalat cu vanzarea pentru ca incepe cu mult inainte ca firma sa aiba un produs.Marketingul este tema pe care managerii o primesc, si anume responsabilitatea de a evalua necesitati, de a masura intinderea si intensitatea lor, de a hotari daca exista oportunitati profitabile. Vanzarea are loc dup ace produsul a fost fabricat.Marketingul continua de-alungul intregii vieti a produsului, incercand sa gaseasca noi cumparatori, sa imbunatateasca performantele si activitatea produsului, sa invete din rezultatele vanzarilor, sa obtina vanzari repetate.

Marketingul este doar un department. Un alt fel limitat de a vedea marketingul este acela ca, in esenta este doar un alt department al companiei.E adevarat , compania are departamente de marketing, unde se desfasoara activitatea de marketing. Cu toate acestea, daca operatiile si munca din marketing ar avea loc doar in cadrul acestui department, compania ar schiopata rau. O companie ar putea avea cele mai bune departamente de marketing si vanzari si totusi ar putea inregistra rezultate slabe pe piata. David Packard, co-fondator la Hewlett-Packard, afirma cu intelepciune "Marketingul este mult prea important pentru a fi lasat doar pe mana departamentului de marketing"Orice department poate trata cumparatorul bines au rau, iar asta ii va afecta interesul manifestat ulterior fata de companie.S-ar putea ca un client sa sune

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Baze si Politici.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 172 cuvinte
Nr caractere:
6 670 caractere
Marime:
9.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
organizare, firma, industrie
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!