Managementul Afacerilor

Previzualizare curs:

Extras din curs:

CAPITOLUL 1

REDACTAREA PLANULUI DE AFACERI

1. REDACTAREA PLANULUI DE AFACERI

1.1. Ce este o afacere?

Înainte de a întocmi un plan de afaceri trebuie să stabilim de fapt ce este o afacere. Discuţiile purtate pe această temă creează mai mult confuzii decât clarificări şi iată de unde provine confuzia. Ea provine din concepţia larg răspândită în ultima perioadă de timp că o afacere nu este nimic altceva decât a cumpăra şi a vinde produse sau servicii pe Internet. În realitate însă practicarea unei afaceri nu se rezumă doar la Internet şi nu implică numai comerţul direct. O afacere necesită folosirea strategică a informaţiei şi a tehnologiei de comunicare, dar nu limitată la Internet, în vederea comunicării cu clienţii, cu partenerii de afaceri, fapt realizabil printr-o multitudine de căi de informare şi prin folosirea diverselor canale de distribuţie. Captând informaţia prin canale multiple, o afacere va permite organizaţiilor să obţină o valoare maximă din fiecare interacţiune realizând totodată şi o îmbunătăţire a experienţei lor privind cunoaşterea mai profundă a clienţilor.

O afacere în principal urmăreşte: să îmbunătăţească productivitatea muncii salariatului, să maximizeze venitul firmei, să crească satisfacţia clientului pentru produsele şi serviciile oferite şi astfel să mărească loialitatea clientului faţă de acestea şi să se diminueze reţinerile în a efectua actul cumpărări, iar în final să conducă la creşterea profitabilităţii organizaţiei.

Toţi cei care doresc să realizeze o afacere pun pe prim plan faptul că, sursa principală a unui avantaj competitiv este abilitatea de a avea o experienţă care să conducă la satisfacerea în condiţii sporite a nevoilor clienţilor . În contrast cu acest punct de vedere, organizaţiile mai tradiţionale au pus la baza unei afaceri ca elemente esenţiale trăsăturile caracteristice ale produsului, funcţionalitatea lui, preţul şi disponibilitatea geografică.

Desigur aceşti factori sunt importanţi şi trebuie luaţi în consideraţie, dar astăzi diferenţierea organizaţiilor pe baza acestor factori scade considerabil. Se constată faptul că cei mai mulţi dintre concurenţi imită cu multă rapiditate şi uşurinţă inovaţiile care se regăsesc în trăsăturile produsului, iar concurenţa care are la bază preţul, reprezintă pentru marea majoritate a vânzătorilor doar o posibilitate pentru a creşte marja de profit pe care doresc să o obţină.

Dacă ne referim la industria aeronautică, la serviciile financiare, la telecomunicaţii, care sunt supuse unei concurenţe globale, constatăm că amplasarea geografică reprezintă un factor nerelevant de diferenţiere a companiilor.

Aproape toate organizaţiile, în prezent, consideră că strategia competitivă trebuie să se concentreze asupra clientului căruia trebuie să i se dea satisfacţie maximă.

Observații:

Universitatea "Dunarea De Jos" Galati

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Afacerilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
142 pagini
Imagini extrase:
142 imagini
Nr cuvinte:
34 951 cuvinte
Nr caractere:
188 644 caractere
Marime:
170.99KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Adriana Olaru
Sus!