Fotojurnalism

Previzualizare curs:

Extras din curs:

numele, o analiza asupra fotografiei jurnalistice.

Imaginea este pentru cei mai multi dintre noi un mod foarte simplu de a ne informa,cuvant aflat undeva la baza formarii unui jurnalist.Astfel observam importanta fotografiei.Suntem inconjurati de imagini,de unde si dorinta de a imortaliza anumite momente prin fotografie pentru a exprima sau transmite anumite stari,fapte,actiuni.

Exista acea expresie cum ca "o fotografie face cat o mie de cuvinte",iar aici vine in ajutorul nostru ca viitori jurnalisti acest curs de "fotojurnalism" care ne invata exact cum sa realizam acest fapt.

Dupa urmarea acestui curs as putea spune ca imaginea mea asupra fotografiei si mai exact asupra celei jurnalistice sau de presa,este cu siguranta mai mult decat conturata.Pot spune ca detin proprii pareri,de unde si concluzia ca am dobandit o multitudine de informatii cu privire la acest subiect.

Imi imaginez presa romaneasca fara nici o fotografie, doar text, grafice si desene. Ce plictisitor ati spune unii. De ce? Pentru ca fotografia de presa, dincolo de rolul de informare, poate la fel de bine sa fie mijloc de divertisment sau de exprimare a unei idei. Mai are si rolul, poate cel mai important la momentul actual, de a atrage un potential cititor sa rasfoiasca paginile publicatiei. Tocmai de aceea, ziarele prefera pe prima pagina, pe langa titlurile foarte mari, o fotografie interesanta si acrosanta.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fotojurnalism.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
503 cuvinte
Nr caractere:
2 664 caractere
Marime:
8.29KB (arhivat)
Publicat de:
Paul-Marian Pana
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Limba Română
Tag-uri:
imaginea, fotojurnalism, presa romanească, divertisment
Predat:
la facultate
Materie:
Limba Română
Sus!