Războiul ca modalitate de eliminare a rebelilor

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Convinsi de superioritatea lor limitata, soltatii "nostrii" sunt incurajati de justetea morala a actiuniii lor. Complexul culpei (legat de actiunea de a ucide) e temeperata de inocularea ideei ca inamicii sunt culpabili prin natura lor si prin urmare respinsabili de inevitabila lor eliminare. Ideea esentiala este aceea ca ostilitatile, sunt intotdeauna initiate de inamici.

Orice expeditie militara era legitimata prin poruncile divine, relevate de oracole ce precedau o campanie militara. Inainte de a se angaja in razboi si inainte de a traversa frontiera, hititii organizau procese rituale, inamicilor si zeilor acestora, acuzandu-i ca au initiat ostilitatile impotriva pasnicilor locuitori, ai tarii Hatti.

Motivatia egipteana, uzuala pentru o expeditie militara, este eliminarea rebelilor, prin intermediul cuceririi si al exterminarii. In inscriptiile assiriene, perceperea inamicului ca rebel, e preceputa oarecum analog.

Actiunes de tipul ,,a se opune" a fi inamic (nakaru) Assiriei, constituie o rebeliune (nababkutu) propriu-zisa, numai in cazul in care inamicul cucerit si legat de regele asirian printr-un juramant de fidelitate (mamitu) violeaza acel pact (adi).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Razboiul ca Modalitate de Eliminare a Rebelilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
850 cuvinte
Nr caractere:
5 220 caractere
Marime:
9.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Istorie Universală
Tag-uri:
frontiera, inamici
Predat:
la facultate
Materie:
Istorie Universală
Profesorului:
ADRIAN HUSAR
Sus!