Previzualizare curs:

Extras din curs:

Distanţa vizuală în lungul pistei (RVR). Distanţa până la care pilotul unei aeronave aflate în axul pistei poate vedea marcajele de pe suprafaţa pistei, sau luminile care delimitează marginile ei, ori care identifică axul.

-Distanţa de referinţă a avionului. Lungimea minimă necesară unui tip de avion pentru decolarea cu greutatea maximă certificată pentru decolare, la nivelul mării, în condiţii care corespund atmosferei standard, fără vânt şi pe pistă cu pantă zero, aşa cum este dată în manualul de zbor al avionului prescris de autoritatea de certificare, sau din informaţiile corespunzătoare furnizate de constructorul aeronavei. În cazul în care se aplică această noţiune, distanţa respectivă reprezintă lungimea echilibrată a pistei pentru avioane şi, în celelalte cazuri, distanţa pentru decolare.

Distanţe declarate:

-a) Distanţa disponibilă pentru rularea la decolare (TORA). Lungimea de pistă declarată ca fiind disponibilă şi corespunzătoare pentru rularea unui avion pe timpul decolării.

-b) Distanţa disponibilă la decolare (TODA). Distanţa de rulare disponibilă la decolare, mărită cu lungimea prelungirii degajate, în cazul în care aceasta există.

-c) Distanţa disponibilă pentru accelerare-oprire (ASDA). Distanţa de rulare disponibilă la decolare, mărită cu lungimea prelungirii de oprire, în cazul în care aceasta există.

-d) Distanţa disponibilă pentru aterizare (LDA). Lungimea de pistă declarată ca fiind disponibilă şi corespunzătoare pentru rularea la sol a unei aeronave la aterizare.

-Drum de serviciu. Traseul pe suprafaţa de mişcare, destinat folosirii în exclusivitate de către vehicule.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aeroport.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
168 pagini
Imagini extrase:
168 imagini
Nr cuvinte:
10 655 cuvinte
Nr caractere:
59 670 caractere
Marime:
4.87MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Inginerie Aerospatială
Predat:
la facultate
Materie:
Inginerie Aerospatială
Sus!