Previzualizare curs:

Extras din curs:

ROMA

Colisseum

• Cel mai cunoscut simbol al Romei, numele său adevărat fiind Anfiteatro Flavio. A fost construit în anul 72 A.D., de către Vespasian, lucrarea fiind finalizată opr ani mai tîrziu de către fiul acestuia Titus. Aici se organizau luptele cu gladiatori (ludi cistercenses). De multe ori aceştia trebuiau să facă faţă animalelor sălbatice, în aceeaşi situaţie aflîndu-se şi prizonierii sau creştinii. Deseori arena era inundată pentru a se simula bătăliile navale. Toate acestea au luat sfîrşit în sec.V cînd Telemachus a intrat în arena şi a încercat să oprească lupta dintre gladiatori ; el a fost ucis dar de atunci nu au mai avut loc lupte în Roma.

• Colisseum măsoară 185m pe axa lungă şi 155m pe axa scurtă, avînd o înălţime de 50m, putînd adăposti 80000 de spectatori.

• Amfiteatru a fost foarte bogat în ornamentaţii realizate în marmură, dar care au dispărut mai ales în perioada Renaşterii ca urmare a cererii de material de construcţie pentru noile construcţii sau opere de artă.

Templul lui Venus

Terme di Caracalla

• Localizate în prima parte a Via Appia Antica, construcţia clădirilor Thermae –lor a fost începută de către Settimio Severo în 206 A.D. inaugurarea lor fiind făcută de către împăratul Caracalla în 217 A.D. Acestea puteau adăposti 1700 oameni dispunînd de camere foarte rafinate cu marmure preţioase, arcuri înalte înconjurate de bazine şi palestras.

Tempio di Vesta

Foro Romano

• Forul reprezintă un ansamblu arhitectonic ce includea piaţa, tribunalul şi cele mai importante construcţii religioase. Fiecare epocă a avut forul său, Forul Roman fiind construit în perioada republicană a Romei, dar mărit în perioada Imperială.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Roma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
4 315 cuvinte
Nr caractere:
21 640 caractere
Marime:
8.33MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Profesorului:
Marian Marin
Sus!