Planul Investițiilor de Capital în Institutiile Publice

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Realizarea investitiilor de catre administratiile publice genereaza resurse considerabile, ceea ce duce automat la programarea acestora in timp, la ierarhizarea lor. Pentru ca finantarea proiectelor de servicii si infrastructura sa se faca judicios si corect, administratiile publice locale, si nu numai ele, se folosesc de un instrument numit ,,Plan de investitii de capital" (PIC).

Un PIC este un plan multianual - de regula pe patru sau cinci ani - ce este intocmit de administratia publica locala, si care identifica proiectele de investitii ce urmeaza a fi finantate in aceasta perioada. PIC are scopul de a identifica toate activele ce trebuie utilate, renovate sau construite, anul cand va incepe aceasta operatie, suma necesara (in lei) ce va trebui cheltuita pentru realizarea proiectului si metoda de finantare propusa pentru acoperirea cheltuielilor.

PIC nu trebuie sa se confunde cu bugetul de investitii, acesta reprezentand primul an din planul de investitii de capital. Bugetul de investitii autorizeaza proiectele si aloca o finantare specifica acestor proiecte. Acesta trebuie sa fie adoptat in conformitate cu bugetul operational al administratiei publice locale si asigura cadrul legal necesar pentru derularea proiectelor. Proiectele si sursele de finantare din PIC pentru ceilalti ani, cu exceptia primului, nu sunt autorizate pana cand nu este aprobat bugetul anual pentru fiecare dintre acesti ani.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planul Investitiilor de Capital in Institutiile Publice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
3 344 cuvinte
Nr caractere:
18 262 caractere
Marime:
22.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
investitie, drept
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!