Engleză sintaxă

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Cursul de sintaxa urmareste întelegerea principiilor majore care stau la baza structurii propozitiei engleze. Abordarea analizei sintactice in prima parte a cursului predata studentilor, se axeaza pe sintaxa transformationala, în care fenomenele sintactice sunt descrise pornind de la regulile de structurare a locutiunilor verbale, substantivale, adjectivale, prepozitionale, adverbiale (‘Phrase Structure Rules’), respectiv a propozitiilor (‘Sentence Rules’). Aceste structuri de adâncime (‘D-Structures) sunt secondate de structuri de suprafata (“Inversion, Wh-Movement’).

Aspectele teoretice abordate în cadrul cursului sunt urmate de exercitii aplicative, care constituie un suport real în constientizarea analizei sintactice la nivel de locutiune si propozitie realizata prin construirea de structuri arborescente (‘branching trees’).

Cursul cuprinde si o terminologie de specialitate pentru a facilita accesul studentilor la întelegerea atât de complexei analize sintactice abordata în stil modern, din perspectiva sintaxei transformationale.

Observații:

Petru Maior

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Engleza Sintaxa.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6.2/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
180 pagini
Imagini extrase:
180 imagini
Nr cuvinte:
28 415 cuvinte
Nr caractere:
142 875 caractere
Marime:
149.70KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Engleză
Predat:
la facultate
Materie:
Engleză
Profesorului:
Smaranda Stefanovici
Sus!