Tehnologia contorului de energie termică

Previzualizare curs:

Cuprins curs:

1.Studierea uzinei, firmei la care se desfasoara practica:
1.1. Istoria uzinei “Termocom”
1.2. Organigrama intreprinderii
1.3. Productia uzinei si actele de conformitate a productiei
2. Organizarea serviciului metrologic al intreprinderii:
2.1.Structura organizatorica si elementele ei.
2.2.Sectorul de control tehnic si functiile lui
2.3.Laboratoarele de verificari metrologice
2.4.Serviciile de certificare a productiei
2.5.Actele elaborate de fiecare unitate de serviciu metrologic.
3.Reguli ai tehnicii securitatii la diferite servicii.
4.Caracterizarea unei sectii de la intreprindere
5.Contorul de energie termica Multical 601.
5.1. Structura si particularitatile tehnice si mecanice ale contorului
6.Prezentarea elaborarii sarcinii individuale
6.1.Asamblarea contorului de energie termica cu radiomodul.

Extras din curs:

1 Studierea intreprinderii, firmei la care se desfasoara practica.

1.1 Istoria intreprinderii “TERMOCOM”

In anul 1956 una dintre sectiile institutiei „Teploenergoproiect” din Kiev a elaborat un proiect tehnic al retelelor termice din orasul Chisinau. Proiectul tehnic a fost aprobat de catre Consiliul Economiei Nationale al RSSM la data de 26 august 1957. In conformitate cu Hotarirea CC al PC al Moldovei si a Consiliului de Ministri al RSSM „Cu privire la dezvoltarea constructiei de locuinte in RSS Moldoveneasca”, volumul de baza al constructiei locative era transferat in zona Riscani, situata la o distanta de 2 km de la CET. In 1958 in acest sector se concentrase aproape 80% din intregul volum de constructii locative din oras. In legatura cu aceasta si in baza deciziei consiliului tehnic din 16 mai 1958, Consiliul Economiei Nationale a Moldovei si Ministerul Centralelor Electrice au inaintat o noua sarcina de plan in vederea refacerii proiectului tehnic aprobat, cu referinta la volumul sarcinilor proiectate. Astfel, pina in 1965 se presupunea dezvoltarea sarcinilor termice, neatingind cota de 158 Gcal/ora la agentul termic (temperatura maxima – 140 grade) si 60 tone/ora la aburi.

Dezvoltarea alimentarii centralizate cu caldura a fost fixata in „Schema termoficarii orasului Chisinau in perioada anilor 1964-1970, luindu-se in calcul perspectivele de dezvoltare pina in anul 1980”.Aceasta a fost elaborata de una dintre sectiile Institutului Unional de Stat de Proiectari „Promenergoproiect” din Kiev, in iunie 1964.

In anul 1977 a fost data in exploatare CET-2 si reteaua termica cu diametrul de 1000 mm, ce unea CET-1 si CET-2 cu statia de pompare nr. 8 a conductei retur. CET-2 asigura posibilitatea functionarii in paralel a acestor doua surse printr-o retea termica, in perioada sezonului de incalzire, si, totodata, facea posibila functionarea retelelor termice in timpul verii, ce asigura apa calda menajera.

Complexitatea de relief a terenului si, in legatura cu aceasta, divizarea retelelor termice in zone hidraulice independente a conditionat constructia a 22 de statii de pompare pentru conductele de alimentare si conductele retur ale retelelor termice magistrale, statiile fiind dotate cu agregate de pompare ce posedau o capacitate de productie de pina la 6400 metri cubi / ora.

Incepind cu anul 1990 S.A. „Termocom” exploateaza gospodaria termica (centrale termice si retele termice de distributie) din localitatile zonei suburbane ale municipiului Chisinau. Aceasta are in componenta sa 18 centrale termice cu o capacitate de productie de la 1,2 pina la 34,4 Gcal/ ora, iar din anul 1999, odata cu anexarea S.A. „Rapdet”, „Termocom-ul” si-a asumat raspunderea si pentru inca trei centrale termice de incalzire a apei: de Sud, de Vest si de Est, a caror productivitate ating cota de 320-400 Gcal/ora.

Reglementarea livrarii agentului termic in apa calda menajera de la CET se efectueaza centralizat, prin schimbarea temperaturii apei din reteaua de termoficare in conducta de alimentare a retelelor termice, in functie de temperatura aerului inconjurator, in cazul consumului permanent de apa in sistemul retelelor termice. Parametrii aprobati ai agentului termic:

- Pentru incalzire si ventilare, conform graficului de caldura 130/70 C°;

- Pentru alimentarea cu apa fierbinte – 60 C°. In calitate de combustibili se utilizeaza gaz natural, mazut, carbune.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia Contorului de Energie Termica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
3 936 cuvinte
Nr caractere:
23 913 caractere
Marime:
1.17MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Energetică
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Profesorului:
Tonu Valentin
Sus!