Traductoare de Presiune

Previzualizare curs:

Cuprins curs:

CUPRINS
CAP I: Memoriu justificativ pag.3
CAP II: Generalitaţi pag.4
CAP III: Traductoare de presiune pag.7
III.1Traductor de presiune cu tub Bourdon pag.8
III.2Traductor de presiune cu capsulă pag.10
III.3 Traductorul de presiune diferenţială cu burdufuri pag. 11
III.4. Traductorul de presiune diferenţială cu clopot pag.13
CAP IV: Alte tipuri de traductoare pag.14
IV.1 Traductoare de presiune cu senzori elastici pag.14
IV.2 Traductoare de presiune cu lichid pag.16
IV. 3 Traductoare de presiune cu elemente piezorezistive..pag.17
IV.4 Traductoare de presiune piezoelectrice pag.18
IV.5 Traductoare de presiune speciale pag.18
IV.6 Traductoare de presiune cu FO pag.20

Extras din curs:

CAP. 1 MEMORIU JUSTIFICATIV

Ştiinţa este un ansamblu de cunoştinţe abstracte şi generale fixate într-un sistem coerent obţinut cu ajutorul unor metode adecvate şi avand menirea de explica, prevedea şi controla un domeniu determinant al realitaţii obiective.

Electronica reprezintă în primul rînd lucru de mecanică fină, lucru curat, fiabil. Executarea montajelor electronice în regim amatoricesc educă răbdare, perseverenţă, măreşte dibăcia şi inteligenţa, spre exigenţele tehnice ale anilor ce vin, spre viitor.

Electronica zilelor nostre pune la dispoziţia noastră diverse aparate şi instalaţii necesare realizării visurilor celor mai îndrăzneţe.

Conform unei alte definiţii electronica este o ramură tehnică bazată pe proprietăţile, comportarea şi controlul electronilor. Este considerată o parte a electrotehnicii, tehnicile electronice aplicându-se în cele mai diverse domenii de activitate, cum sunt industria, comunicaţiile, apărarea militară şi distracţiile. Echipamentul electronic se foloseşte în sisteme electrice industriale şi la centralele electrice. Practic vorbind în zilele de azi electronica este omniprezentă.

Istoria electronicii porneşte de la descoperirea lui Edison în 1883, care a observat că în anumite condiţii curentul electric ar trece prin vid. A experimentat acest lucru folosind o lampă electrică vidată (bec) în care a introdus un electrod de metal (o placă metalică). Dacă electrodul devenea electric pozitiv faţă de filamentul lămpii, apărea un curent electric ce străbătea spaţiul vid dintre filament şi electrod.

Ca domeniu tehnic de uriaşa dezvoltare, electronica a cunoscut în ultimi zeci de ani modificări din care au avut de profitat si multe alte domenii. Medicina, fizica nucleară, optica modernă, cercetarea ştinţifică sunt deseori intrepătrunse de mult de folosirea diverselor procedee electronice de investigaţie ştiinţifică si ultilizarea tehnicilor respective se intensifică pe zii ce trece. De aceea cercetătorul ştiinţific de azi si de mîine din orice domeniu se impune a fii un bun cunoscător al tehnicii electronice.

Cunoaşterea electronicii in etapă actuală mai ales pentru cercetare ştiinţifică in orice domeniu este la fel de imperioasă ca şi cunoaşterea limbilor străine, dactilografiei, conducerii auto, discipline care sporesc viteza gandirii si sfera cunoaşterii

Oricare va fi meseria aleasă electronica va oferii şi mai mult sprijin pe viitor.

Funcţionarea echipamentelor electronice presupune in primul rînd alimentarea lor cu energie, respectiv polarizarea de curent continuu a circuitelor specifice din structura acestora

Tema aleasă pentru acest proiect justifică interesul de a găsii variante cît mai simple, performanţe fiabile si economice pentru un traductor de presiune

Proiectul de faţa prezintă un traductor de presiune accesibil pentru oricine si cu performanţe satisfăcătoare

CAP. II GENERALITAŢI

Presiunea (simbol: p) este forţa pe unitatea de suprafaţă aplicată în direcţie perpendiculară pe acea suprafaţă.

Presiunea relativă este diferenţa de presiune faţă de presiunea atmosferică.

Presiunea este o mărime scalară, care în SI se măsoară în pascali. 1 Pa = 1 N/m2.

Presiunea se transmite suprafeţelor înconjurătoare ale domeniului sau secţiunilor prin fluid în direcţie normală în orice punct a acestor suprafeţe sau secţiuni. Ea este un parametru fundamental în termodinamică şi este o variabilă conjugată volumului.

Măsurarea presiunilor se poate face cu manometrul. Manometrul pentru presiunea atmosferică se numeşte barometru.

Unitatea SI pentru presiune este pascalul (Pa), egal cu un Newton pe metru pătrat (N•m-2 sau kg•m-1•s-2). Această unitate a fost adoptată în 1971; înainte presiunea în SI era exprimată în N/m2. Este tolerată unitatea de măsură bar: 1 bar = 105 Pa, ca fiind foarte apropiată ca mărime de vechea atmosferă tehnică (at).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Traductoare de Presiune.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
3 308 cuvinte
Nr caractere:
18 797 caractere
Marime:
144.17KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Electrotehnică
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!