Optimizarea condiției fizice curs 1

Extras din curs:

Scurt istoric

Jane Fonda- celebra actriţă americană, după 1970, inspirându-se din metoda Dr. H. Cooper, fondează gimnastica aerobică de întreţinere, (GAI), fiind în acelaşi timp şi o adeptă a stretchingu-lui, a exerciţiilor accesibile din gimnastica Yoga, a gimnasticii medicale, precum şi a variantelor de paşi de dans şi elemente specifice dansul clasic.

Gimnastica aerobică de întreţinere (fitness) abordată de Jane Fonda se bazează pe exerciţii analitice cu un puternic caracter medical. Ea foloseşte structuri combinate, care se adresează solicitării supleţei articulare şi musculo-ligamentară sub formă de elongaţii şi chiar killer stretch (întindere ucigătoare).

Sistemul aerobic creat de Jane Fonda a fost copiat aidoma după lucrările ,,Jane Fonda Workout Book” , şi ,,La bell âge de la famme”, fără adaptări la o metodă îmbunătăţită şi fără a respecta principiile didactico-metodice sub aspectul: continuităţi şi ciclicităţii efortului, a încărcăturilor de efort, a unităţii între creşterea progresivă a solicitărilor şi nivelul optim al acestora şi a tratării diferenţiate a subiecţilor pe grupe valorice de nivel biomotric

Aria de practicare a gimnasticii aerobice se extinde rapid din Europa în America în jurul anului 1980, moment în care Sydnei Rome, formează prima şcoală de gimnastică aerobică, dans şi gimnastică în ritm de jazz.

Este important să facem câteva delimitări definitorii privind: fitness-ul, miss fitness, step workout, the power workout şi sportul aerobic. 

Conceptul de fitness s-a activat evident şi întăreşte strategia generală de menţinere a stării de sănătate; el exprimă capacitatea de a accede la o calitate optimă a vieţii, fiind în acelaşi timp, ,,o condiţie dinamică, multidimensională, ce se bazează pe o stare de sănătate pozitivă şi include mai multe componente: fitness intelectual, social, spiritual, şi fizic” (G.Dumitru, 1997).

Observații:

Curs de OCF, predat la Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport ( ANEFS)

Gimnastica aerobică componentă a sistemului de exerciţii aerobe

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Optimizarea Conditiei Fizice Curs 1.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
6.8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Marime:
22.89KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Educație Fizică
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Profesorului:
Sabina Macovei
Sus!