Modul de organizare a diferitelor organizații sportive

Extras din curs:

1. Organizarea, ca functie manageriala

Organizarea, ca functie manageriala reprezinta ansamblul actiunilor intreprinse in vederea utilizarii cu maximum de eficienta a resurselor materiale, umane si financiare pe care le are la dispozitie societatea comerciala.

Managerul este chemat sa asigure raporturi si proportii juste intre toate categoriile de resurse,sa utilizeze structuri judicioase de organizare si un sistem informational rational.

In functie de continut organizarea societatilor comerciale se divide in doua forme principale : organizare procesuala si organizare structurala.

In aceasta optica, organizarea este stabilirea unui sistem de activitasi diferite si coordonate, cu implicarea de elemente umane, etice, de resurse naturale, financiare si materiale, in vederea solutionarii unei probleme.

Acest sistem trebuie sa fie atasat factorilor umani esentiali, cu accent pe satisfacerea nevoilor si dezvoltarea omului, si sa tina seama de interrelatii cu alte sisteme in cadrul unui sistem mai global si al mediului.

Semnificatia organizarii procesuale consta in faptul ca, cu ajutorul ei se contureaza, ordoneaza si se antreneaza ansamblul de procese de munca fizica si intelectuala ce se desfasoara in cadrul societatii comerciale. In ceea ce priveste rezultatele organizarii procesuale, acestea se concretizeaza in delimitarea si definirea functiunilor societatii comerciale, precum si a componentelor acestora, respective activitatile, atributiile si sarcinile.

activitate se intelege acea componenta a organizarii procesuale care consta in ansamblul atributiilor omogene ce se indeplinesc de catre salariati ce poseda cunostinte de specialitate dintr-un domeniu mai restrans, in vederea realizarii unor obiective derivate secundare.

In cadrul fiecarei activitati sunt grupate mai multe atributii .

Atributia reprezinta ansamblul sarcinilor precis delimitate, care se executa periodic si uneori continu, de salariati cu cunostinte specifice unui domeniu restrans si care concura la realizarea unui obiectiv specific

Sarcina este o componenta a organizarii procesuale si apare de asemenea, ca o veriga de baza a unui proces de munca complex sau simplu, care este destinat sa contribuie la realizarea unui obiectiv individual si care se atribuie spre indeplinire unei singure persoane.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modul de organizare a diferitelor organizatii sportive.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
55.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Educație Fizică
Tag-uri:
sport, organizare
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Sus!