Extras din curs:

Gamification este un trend care a apărut odată cu dezvoltarea tehnologiei și a industriei de gaming. Jocurile pe computer și creșterea popularității consolelor de jocuri au dus la apariția unei pieţe globale de 74 mld. Euro. 

Asta pentru că cei care butonează acum joystick-uri sunt atât copii cât și adulți. Un studiu facut de Pew Internet & American Life Project în SUA arată că mai mult de jumătate dintre adulți joacă jocuri video, iar unul din cinci face asta zilnic.

Trebuie vazut intai ce este distractiv?

Apoi putem face totul distractiv.

Reprezinta un mod de a juca cu elemente reale.

Jocurile reprezintă modalitatea prin care poţi face pe cineva sa facă ce vrei tu , intr-o manieră preidictibilă, fară să fie nevoie de a se utiliza forţa asupra acelei persoane.

Gamification se referă la modul în care putem folosi mecanici specifice jocurilor video pentru a ne îmbunătăţi viaţa în diferite domenii, de la felul în care folosim tehnologia actuală, la modul în care muncim sau învăţăm. Conceptul utilizeaza elemente des intilnite in jocuri, precum barele de experienţă, sistemul de level up, achievementurile, clasamentele dintre jucători, transpuse în viata reală în aşa fel încât persoanele implicate în diferitele activităţi cotidiene să le perceapă într-un mod mult mai distractiv şi antrenant, îmbunătăţind astfel rezultatul final.

Pe masura ce timpul nostru liber a devenit mai distractiv, activitatile cotidiene au ramas la fel de monotone.

Aceasta este problema pe care gamification incearca sa o rezolve.

Sa transfere acea doza de divertisment din activitatile recreationale in viata seriosa pentru a mari productivitatea la locul de munca, a incuraja educatia si a imbunatati multe alte aspecte din viata individului.

Gamification va dizolva bariera dintre cele doua domenii astfel incat, intr-un viitor apropiat, munca si joaca nu vor mai fi atit de puternic separate si poate chiar le va imbina intr-o singura activitate mult mai placuta.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Teamwork.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
3.29MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!