Politici de Securitate

Previzualizare curs:

Extras din curs:

FEAA

1. Descrierea starii de fapt

Cu peste 10.000 de volume, 110 de abonamente la publicaţi periodice de specialitate în limbile română, engleză şi franceză, 109 computere care asigură accesul la internet, la catalogul online şi cărţi în format electronic, Biblioteca FEAA a devenit, după doar 4 ani de existenţă, una din cele mai importante surse de documentare pentru studenţii economişti şi nu numai. Pe lângă o sală de lectură de 240 de locuri, Biblioteca vă mai pune la dispoziţie: 3 imprimante pentru uzul studenţilor, dintre care una de mare capacitate, conectate la reţeaua Bibliotecii; 2 copiatoare Xerox funcţionând pe bază de cartelă valorică, pentru uzul studenţilor şi al cadrelor didactice .

Biblioteca FEAA se afla in corpul B al Universitatii, etajul I, sala 401, avand un program..........................

2. Autorii politicii de securitate

Politica de securitate privind controlul accesului in Biblioteca FEAA are drept autori Consiliul Facultatii, ce este format din Decan, Prodecani si Cancelarul Facultatii. Decanul raspunde de calitatea intregului proces de invatamant si cercetare din facultate, iar prodecanii au responsabilităţi pe domeniile de activitate ale Facultăţii, constituite şi repartizate în conformitate cu Regulamentul de funcţionare, asigură conducerea lor curentă, potrivit atribuţiilor acordate de Consiliul Facultăţii.

3. Persoanele responsabile cu aplicarea politicii de securitate

Administratorul sef este responsabil de aplicarea acestei politici si de asigurarea respectarii acesteia de catre persoanele care folosesc resursele informationale din cadrul bibliotecii, respectiv studentii si cadrele didactice care dispun de permise.

4. Scopul politicii de securitate

Scopul acestei politici il reprezinta protejarea resurselor informationale din cadrul bibliotecii impotriva accesului neautorizat si sustragerii materialelor diponibile, asigurarea unei atmosfere adecvate de studiu precum si folosirea internetului in scopuri didactice si pentru o perioada de timp delimitata.

5. Perioada de control a politicii de securitate

Politica de securitate privind accesul in biblioteca FEAA este controlata permanent de catre personalul de paza prin supravegherea imaginilor transmise de camerele video existente.

6. Perioada de actualizarea a politicii de securitate

Politica de securitate este actualizata anual sau de fiecare data cand apare un eveniment neprevazut, de exemplu, in cazul schimbarii modalitatilor de control al accesului sau al utilizarii Internetului si a materialelor din cadrul bibliotecii.

7. Consecintele politicii de securitate

Sanctionarea persoanelor care se abat de la regulile de acces in cadrul bibliotecii depinde de gravitatea abaterilor de la politica. De exemplu, pentru abateri minore, precum folosirea telefonului mobil, permisul se suspendeaza temporar pentru 30 de zile, iar pentru abateri mai grave precum sustragerea unui material in afara unitatii, suspendarea permisului este definitiva.

8. Situatia de exceptie apoliticii de securitate

Exista situatii in care aplicarea intocmai a politicii nu este posibila, caz in care apar noi recomandari. De exemplu, atunci cind se fac amenajari, renovari sau activitati de intretinere si reparatii trebuie avut in vedere faptul ca in spatiile fizice vor patrunde si alte persoane decit cele autorizate. Astfel, trebuie sa existe o mai mare grija de protejare a resurselor informationale sau a echipamentelor: cartile vor fi depozitate in alte incaperi pentru a evita deteriorarea sau sustragerea lor, precum si calculatoarele, care daca nu vor fi mutate vor fi acoperite cu invelisuri de protectie.

9. Reguli ale politicii de securitate

1. Accesul in biblioteca se va face pe baza amprentei si a carnetului de student vizat, si este permis doar studentilor, doctoranzilor si corpului profesoral din FEAA;

2. Colectiile bibliotecii FEAA nu se imprumuta. Cititorii isi aleg cartea dorita, iar dupa utilizare nu o lasa pe masa, ci o restituie bibliotecarului;

3. Studentii beneficiaza de: acces la calculator 2 ore/zi folosind doar contul propriu( conturile nu sunt transmisibile), numai in scop didactic; acces la copiatoare si imprimante contracost; acces la portul USB aflat in partea frontala-jos a unitatii; asistenta specializata din partea personalului bibliotecii;

4. Pentru studenti sunt interzise: messengere; chat-uri; forum-uri; orice forma de Media Player; jocuri;

5. Este interzis consumul alimentelor si bauturilor in sala de lectura;

6. Este interzis accesul cu animale in incinta bibliotecii;

7. Este interzisa introducerea in biblioteca a unor substante periculoase (imflamabile; volatile; explozive), arme, etc;

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politici de Securitate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 176 cuvinte
Nr caractere:
19 812 caractere
Marime:
35.49KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
D. Popescu
Sus!