Planificare Financiară

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Planificarea financiară începe cu o previziune a vânzărilor, care se bazează pe o analiză a cifrei de afaceri din ultimii 5 ani, prezentată într-un grafic precum cel din figura 17-1 pentru firma Allied Foods. Aceste date sunt preluate din situațiile financiare publicate ale firmei.

Datorită introducerii planificate a unor noi produse, a creșterii producției, a capacității de distribuție și a unei noi campanii de promovare, managementul firmei se așteaptă ca rata de creștere a vânzărilor să fie de 10% în 2009. Astfel, vânzările ar trebui să crească de la 3.000 mil. $ la 3.300 mil. $.

Este evident că managementul firmei își dorește vânzări mai mari, însă nu cu orice cost. Vânzările mai mari pot atrage discounturi sporite oferite clienților, cheltuirea unor sume mai mari pe promovarea produselor, facilitarea accesului la creditul comercial și alte măsuri. Toate aceste acțiuni au asociate costuri suplimentare.

De asemenea, creșterea vânzărilor poate să implice și o creștere a capacității de producție, respectiv noi investiții. În consecință, creșterea vânzărilor trebuie să fie analizată prin prisma costurilor atrase de creșterea respectivă.

Previziunea vânzărilor este cel mai important input în situațiile financiare previzionate ale firmei, incluzând și nivelul previzionat al EPS.

În 2008, firma a avut active de 2000 mil. $ și vânzări de 3.000 de mil. $. Rezultă că firma a avut nevoie de 0,667 $ de active pentru a genera vânzări de 1$.

Deoarece vânzările sunt prevăzute a crește cu 10% în 2009, respectiv cu 300 de mil. $, activele vor trebui să crească cu 200 de mil.$ pentru a susține creșterea vânzărilor.

Dacă activele vor crește cu 200 de mil. $ este evident că și pasivele trebuie să crească cu 200 mil. $ pentru a păstra echilibrul bilanțier. Se pune însă întrebarea de unde vine acest capital suplimentar- Există mai multe surse.

1. Creșterea spontană a datoriilor curente de exploatare (credit primit de la furnizori, salariați, precum și impozit pe profit, accize și alte impozite mai mari de plată).

2. Creșterea profiturilor nedistribuite (dacă sporul de profit rezultat din creșterea vânzărilor nu este distribuit în totalitate sub formă de dividende).

3. Dacă finanțarea oferită de creșterea spontană a datoriilor curente de exploatare și de profiturile nedistribuite nu este suficientă pentru finanțarea creșterii vânzărilor, atunci va fi nevoie de FINANȚARE SUPLIMENTARĂ.

Finanțarea suplimentară poate proveni din noi credite bancare, Lease-back, Leasing financiar, emisiunea de noi obligațiuni sau emisiunea de noi acțiuni care trebuie vândute către investitori (și nu acordate gratuit vechilor acționari).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planificare Financiara.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
2 756 cuvinte
Nr caractere:
16 088 caractere
Marime:
527.04KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!