Fermentația și oxidarea anaerobă

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Procesele de fermentatie si oxidare anaeroba sunt in principal utilizate pt tratarea namolurilor si a apelor uzate cu incarcare mare in subst organice. Totusi, aplicatiile pe ape uzate mai putin incarcate au dat rezultate bune si devin din ce in ce mai populare.

Principalele avantaje ale proceselor de digestie anaeroba sunt:

-au randamente mici in biomasa

-produc energie sub forma de gaz metan

-putem obtine eceonomie cu energia, aditia de nutrimente si volumul reactorului

Cu toate ca majoritatea proceselor de digestie anaeroba sunt operate intr-un interval de temp. medie (33-35gr C) exsita un interes sporit asupra proceselor care se desfasoara la temp. ridicate, fie ca procese in sine, fie ca treapta inainte de digestia mezofila. Acest proces poarta numele de digestie anaeorba termofila si este in mod uzual proiectata pt timpi de retentie a namolului de 3-7 zile la o temp. dde 50-60 grd. C pe cand faza mezofila este proiectata la timpi de retentie de 7-15 zile.

Procesele de tratare termofila sunt utilizate pt distrugerea microorganismelor patogene si sunt preferate deoarece genereaza biosolide din clasa A care pot fi utilizate fara restrictii.

Ptr tratarea apelor uzate industrial cu incarcari mari tratamentul anaerob s-a dovedit a fi eficient din pct de vedere a costului in comparatie cu tratamentul aerob, deoarece calitatea efluentului din treapta anaeroba nu este la fel de ridicata comparative cu treapta aeroba, aceasta este deobicei aplicata ca o etapa de pretratare fiind urmata deseori de o treapta aeroba.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fermentatia si Oxidarea Anaeroba.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
685 cuvinte
Nr caractere:
4 120 caractere
Marime:
206.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
fermentatie, oxidare
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!