Curs Ecologie

Extras din curs:

Epurarea apei reprezinta operatiunea de indepartare din apele naturale sau reziduale, a materiilor organice sau anorganice, dizolvate sau in suspensie, pentru a le aduce la o calitate corespunzatoare scopului urmarit. Epurarea apei se efectueaza prin procedee mecanice, chimice si biologice in cadrul statiilor de epurare

Categorii de ape uzate supuse epurarii:

1. ape uzate orasenesti - ape uzate menajere sau amestec de ape uzate menajere cu ape uzate industriale si/sau ape meteorice;2. ape uzate menajere - ape uzate provenite din gospodarii si servicii, care rezulta de regula din metabolismul uman si din activitatile menajere;3. ape uzate industriale - orice fel de ape uzate ce se evacueaza din incintele in care se desfasoara activitati industriale si/sau comerciale, altele decat apele uzate menajere si apele meteorice;In Romania, 31 % din apele uzate se evacueaza fara epurare, 41 % sunt insuficient epurate si doar 25 % sunt epurate corespunzator.

In procesul de epurare al apelor uzate distingem o treapta primara, mecanica; o treapta secundara, biologica; si la unele statii (deocamdata nu la toate!) o treapta tertiara - biologica, mecanica sau chimica.

Treapta primara consta din mai multe elemente succesive:

Gratarele retin corpurile plutitoare si suspensiile grosiere (bucati de lemn, textile, plastic, pietre etc.). Curatarea materiilor retinute se face mecanic. Ele se gestioneaza ca si gunoiul menajer, luand drumul rampei de gunoi sau incineratorului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Curs Ecologie.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Marime:
5.17MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ecologie, apa
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!