Drept Executional Penal

Extras din curs:

ALCATRAZ

Nu mai functionează din anul 1963,

În 1933 transformată definitiv în închisoare federală,cunoscută sub denumirea "The Rock“,

A "găzduit" gangsteri renumiti precum Al Capone, Robert Franklin Stroud, George "Machine Gun" Kelly si Alvin "Creepy" Karpis

San Quentin

San Quentin este momentan una dintre cele mai cunoscute închisori americane, care a generat de-a lungul timpului o multime de povești înfricoșătoare. În prezent, aceasta este dotată cu 1.548 de gardieni, care controlează cu greu cei 5.967 de detinuti. Chiar și așa, incidentele violente sunt nelipsite din San Quentin. De exemplu, în anul 1982, o răscoală a detinutilor s-a soldat cu 22 de victime din rândul acestora și cu 4 răniti din tabăra adversă. In 2006, 100 de detinuti au fost răniti în cadrul unei revolte similare, dintre care doi au fost uciși pe fondul unor conflicte rasiale.

Sing Sing

Situată în Ossining, N.Y., deschisă în anul 1825, iar numele său este asociat executiei pe scaunul electric. Intre1890-1963, 613 bărbati și femei au fost executati prin această metodă.

Numară 1.533 de detinuti. In 1953, Julius și Ethel Rosenberg au fost executati la Sing Sing pentru actiuni de spionaj.

Este în Turcia, are o istorie sumbră, așa cum au majoritatea temnitelor din aceasta tară. De la detentia infantilă pană la conditiile insuportabile din închisoare.

Diyarbakir redefineste teama și ura.

Se zvonește că au loc masacre premeditate de către gardieni, așa cum a fost unul în care și-au pierdut viata 10 prizonieri, iar 23 au fost răniti, dintre care 9 au fost abandonati în stare critică

Drepturile detinutilor sunt drastic încalcate; aceștia sunt torturati și le este interzis să primească vizite sau să beneficieze de îngrijire medicală.

Mendoza

In penitenciarul argentinian au avut loc 22 de decese, în perioada februarie 2004 - noiembrie 2005, iar cauza rămâne "necunoscută".

In prezent, închisoarea este suprapopulată, 1.600 de detinuti ocupând cele 600 de locuri disponibile. Aceștia dorm în conditii mizere, nu beneficiază de closete și sunt deseori torturati.

RIKERS

închisoarea newyorkeză este chiar mai periculoasă decât străzile dosnice din "Big Apple", iar violenta prizonierilor este deja legendară.

Deoarece crimele se tineau lant la Rikers, conditiile de securitate au fost vizibil îmbunătătite. Gardienii verifică zilnic celulele pentru a depista eventuale "arme albe“

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale închisorii este că în realitate nu oferă niciunui detinut posibilitatea de a se reabilita, dimpotrivă, îi distruge orice urmă de umanitate.

Fiecare condamnat de la Rikers constată la un moment dat că violenta este singura armă pe care o are dacă vrea să supravietuiască într-un mediu sinonim cu haosul.

NAIROBI

Este cel mai aglomerat penitenciar din Kenya, adăpostind 3.800 de prizonieri pe doar 800 de locuri. Închisoarea din Africa de Sud, are un mediu foarte restrictiv, în care lipsesc asistenta medicală, saltelele de dormit, hainele pentru detinuti și multe altele.

Condamnatii care ajung aici au și un slogan "We are surviving by the grace of God".

Inchisoarea este un adevarat focar de infectie, iar dezinteresul autoritătilor și conditiile insuportabile de detentie înrautătesc această situatie.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Drept Executional Penal
    • 202_T 12 1 D Ex P _1053.ppt
    • 202_T 13 D Ex P _1054.ppt
    • 202_T 14 D Ex P _1061.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
78 pagini
Marime:
3.30MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Drept
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!