Materiale Compozite Panouri Sandwich

Previzualizare curs:

Extras din curs:

ELEMENTE STRATIFICATE DE TIP SANDVIS

1. Introducere. Definitii

Ideea de baza in alcatuirea unei structuri sandvis este cea aplicata la grinzile dublu T unde cea mai mare parte a materialului se indeparteaza de axa neutra pastrand in inima (miez) doar materialul necesar pentru a asigura conlucrarea talpilor, preluarea lunecarilor si mentinerea stabilitatii locale sau de ansamblu.

Structura sandvis este o structura alcatuita din trei straturi, in care straturile exterioare relativ subtiri, rezistente si rigide, sunt legate intre ele si conlucreaza prin intermediul unui strat median, usor, de regula cu rezistenta si rigiditate redusa. Miezul poate fi continuu, discontinuu sau mixt in raport cu performantele care se cer asigurate de catre structura.

Normele ASIM definesc elementul de tip sandvis drept o structura

stratificata constand dintr-o succesiune de straturi diferite, din materiale simple sau compozite care conlucreaza astfel incat sa fie utilizate in cele mai bune conditii proprietatile fiecarui material in parte si ale structurii in ansamblu. Criteriile de alcatuire a structurilor sandvis difera principial de cele aplicate la elementele omogene. Functiunile individuale ale straturilor componente se diferentiaza astfel incat sa asigure o comportare functionala si structurala foarte avantajoasa.

2. Functiunile partilor componente ale elementelor sandvis

Straturile componente ale produselor sandvis conlucreaza prin adeziune directa sau prin intermediul unui strat adeziv care asigura continuitatea structurala pe sectiunea transversala a elementelor.

2.1 Functiunile straturilor exterioare

1. Functiunea principala a straturilor exterioare este aceea de a asigura portanta de ansamblu preluand eforturile unitare normale provenite din incarcarile uzuale.

2. Fetele asigura contributia majora la rigiditatea, stabilitatea si configuratia geometrica a elementelor in exploatare.

3. Prin intermediul straturilor exterioare se transmit sarcinile locale si reactiunile concentrate la miezurile mai putin rigide.

4. Straturile exterioare indeplinesc alte cerinte fizico-mecanice legate de robustetea la manipulare si montaj precum si durabilitatea in conditii diverse de exploatare.

5. Pe langa functiunile structurale fetele indeplinesc si alte roluri:

- rezistenta la abraziune, eroziune si derapare;

- rezistenta la degradarea chimica si la atacul microorganismelor;

- rezistenta la propagarea focului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Materiale Compozite Panouri Sandwich.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
1 951 cuvinte
Nr caractere:
12 629 caractere
Marime:
1.76MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
material, constructii
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!