Lianți Hidrocarbonați

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Liantii hidrocrabonati sunt amestecuri complexe de hidrocarburi, insotite de izomerii si derivatele lor oxigenate, sulfuroase sau azotoase, formand ansambluri organizate prin interactiuni bazate pe adsorbtia si solvatarea componentelor.

Lianti hidrocarbonati: - bitumuri

gudroane

Bitumurile rezulta prin oxidarea fractiunilor grele din titeiuri, prin pierderea fractiunilor usoare si pot fi naturale (procesul de formare se produce natural prin evaporarea in contact cu aerul atmosferic) sau artificiale (procesul de formare se produce industrial dupa distilarea titeiului).

Bitumurile naturale se pot gasi sub forma de acumulari in depresiuni numite lacuri de asfalt sau impregnat in roci bituminoase. Din aceste forme bitumul se poate extrage prin epurare (spalare) sau cu solventi.

Bitumurile artificiale numite si bitumuri de petrol dupa extragerea produselor albe (benzine, lampant, motorine) si uleiurilor prin distilarea fractionata a titeiurilor ramane ca reziduu o pacura vascoasa numita masa asfaltoasa. Aceasta se poate folosi ca liant - bitum de distilare sau se supune unui tratament de oxidare prin suflare cu aer cald - bitumuri suflate.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lianti Hidrocarbonati.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 784 cuvinte
Nr caractere:
10 114 caractere
Marime:
13.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
lianti, bitum
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!