Construcții cu deschidere mare

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Constructiile cu deschidere mare folosesc cu deosebita eficienta metalul in realizarea lor. In aceasta categorie intra atat cladirile social-culturale (pavilioane de expozitii, auditorii, teatre, sali de sport, tribune acoperite etc.), cat si cladirile cu caracter industrial sau cu diverse destinatii (garaje. hale de montaj naval, hangare si ateliere de reparatii de avioane, depozite cu diferite destinatii.

In majoritatea cazurilor sistemele structurale folosite sunt cu o singura deschidere rezultand din necesitatea eliminarii stilpilor interiori. Forma plana a cladirilor de deschidere mare este foarte variata in functie de destinatia constructiei. In general cladirile social-culturale pot avea forme care difera de cea clasica, dreptunghiulara.

Constructiile de mare deschidere constituie de regula unicate atat ca destinatie, cit si ca rezolvare constructive cat si arhitectonica. In ansamblu ele nu se preteaza unei tipizari, cu exceptia unor elemente secundare cum sunt panele, panourile de invelitoare etc,ca atare pastrarea unei modulari in concordanta cu cea folosita la structurile obisnuite apare si in acest caz necesara.

Structurile cu deschidere mare sunt supuse la solicitari importante, iar greutatea proprie are o pondere importanta in dimensionarea elementelor. In consecinta folosirea otelurilor cu rezistente mari este determinanta in obtinerea unor structuri rationale si economice. 0 alta cale pentru reducerea consumului de metal o constituie aplicarea de eforturi initiale (pretensionare), introduse de regula prin cabluri de inalta rezistenta.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Constructii cu Deschidere Mare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
4 745 cuvinte
Nr caractere:
28 052 caractere
Marime:
3.57MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
constructii, cladire
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!