Aporturi de căldură prin elemente vitrate

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Aporturile de caldura care patrund prin elementele de constructie vitrate se datoreaza intensitatii radiatiei solare si diferentei de temperatura dintre aerul interior si exterior.

Radiatia solara care provoaca aporturile de caldura prin elementele vitrate este compusa din radiatie directa ID si radiatie difuza Id si sufera o serie de modificari la trecerea printr-o fereastra.

O parte a radiatiei solare se reflecta catre spatiu sau catre constructiile inconjuratoare Ir, o alta parte se acumuleaza in masa geamului din care este construita fereastra Ia si doar o parte a radiatie patrunde in incapere, Ii.

Considerand ?f factorul de reflexie, ?f factorul de transmisie si ?f??factorul de absorbtie, intre acesti coeficienti exista relatia ??f + ?f + ?f = 1.

Coeficientul ?f???are valori aproximativ constante si are valoare de 0,06 pentru geamuri obisnuite cu grosimea de 3 mm.

Pentru geamuri tratate, termoabsorbante coeficientul ?f??are valori mult mai mari. Fluxul termic absorbit conduce la cresterea temperaturii ferestrei iar o parte a acestuia de 39% ajunge in incapere.

Coeficientul de reflexie ?f, are valoare diferita functie de unghiul de incidenta al radiatiei solare pe fereastra, putand varia intre 0,08 la un unghi de incidenta de 40? si 0,3 la un unghi de incidenta de 30? sau de 1 la un unghi de 90?.

Coeficientul de transmisie ?f poate atinge valori de 0,87, pentru ferestre cu geam simplu, la unghiuri de incidenta normale dar se va reduce pe masura ce unghiul de incidenta si coeficientul de reflexie ?, creste, putand ajunge la 0 pentru un unghi de incidenta de 90?.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aporturi de Caldura prin Elemente Vitrate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 368 cuvinte
Nr caractere:
12 500 caractere
Marime:
832.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
caldura, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!