Statul spectacol

Previzualizare curs:

Extras din curs:

- Inainte politica insemna idei, insa acum pol. inseamna personaje -> statul se transf. in realizator de spectacol, iar pol. In regie. (fiecare lider isi etaleaza calit. Si pozeaza in vedeta)-> personalizarea puterii.

- Cartea - analogie stat- spectacol

- P. personalizata: -> Democratia se naste din EX. Puterii ca notiune abstracta; concept rece si impersonal ( nu se dorea decat cunoasterea constit. si a legilor)

-> Azi p. are fata; devine personalizata prin imaginea liderului; p. abstracta-> p. figurative.

-> Conducatorul simbolizeaza p; o reprezinta intro forma vizibila-> p. personalizata (ea nu se raporteaza la domeniul institutional, ci la psihologia colectiva- un persj. Simbolizeaza natiunea, statul sau partidul)

- Imag. Puterii: -> omul pol. incearca din ce in ce mai mult sa isi impuna o imag. Proprie care sa capteze si sa fixeze atentia publicului.

-> Ac. imag. este o repr., mai mult sau mai putin fidela a sa. (Ansamblul de trasaturi alese pentru a fi prezentat in fata op. publice)

- De ce- (sa te chinui sa cladesti imaginea?)

-> pt. k imag. te face cunoscut sau recunoscut ( creeaza/consolideaza realit. prin simboluri)-> un anume profil de imagine anunta anumite actiuni pe viitor.

-> ex. Imaginea dinamica a lui Kennedy garanta anumite programe politice.

-> imag. conducatorului devine echivalentul marcii de fabrica si de comert care ajuta la departajarea produselor.

- Trebuie respectata ,,regula de aur a coerentei imaginii" ( dupa ce imag. este creata ea tb. metinuta)-> Liderul pol. tb. Sa mentina ac. imag. creata din pr. electorala ( e prins in propriul sau costum).-> ! dar el tb. sa fie credibil si acceptat de public, chiar dk. Rap realit-mit e in favoarea mitizarii (realit. nu conteaza mult dk esti credibil)-> camp. Electorale rom.

- Asa apar profesionistii in publicitate, mass-media si managemetul camp. Electorale: se manipuleaza op. Publica; ,,se vinde " o imag. pe piata electorala. ( adev. Nu mai conteaza, se confunda cu imaginatia, ca si in arta dramatica)

- Star-sist. In pol. -> e vb. De faptul k in ziua de azi pol. a imprumutat practica star-sist., in care vedeta conteaza, nu filmul sau regia.

-> spectacolul pol. se focalizeaza in jurul unei supervedete pt. a distrage cat mai mult atentia de la progr. De guvernamant.

- Rolurile:

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Statul Spectacol .doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 587 cuvinte
Nr caractere:
8 843 caractere
Marime:
10.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
publicitate, mass-media
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!