Gestionarea imaginii publice organizaționale

Extras din curs:

Imaginea publică a organizaţiei transmite, într-o formă sintetică, „metafora” notorietăţii, personalităţii şi a filosofiei vieţii sale organizaţionale. Evaluarea riguroasă a imaginii organizaţiei presupune necesitatea operaţionalizării conceptului de imagine.

Fiind un bun organizaţional dar, în acelaşi timp, şi un bun public, imaginea organizaţională transmite, prin semnificaţia sensurilor sale, reputaţia de care se bucură organizaţia, în comunitatea unde este integrată şi în cadrul căreia funcţionează.

Procesul de formare al imaginii organizaţiilor este unul îndelungat şi într-o continuă evoluţie. Rezultatul informaţiilor difuzate prin canalele mediatice, precum şi a celor obţinute cu ajutorul reclamei şi a publicităţii, relaţiile pe care le are cu puterea şi comunitatea locală duc la formarea imaginii organizaţiei. În acelaşi timp, ea se formează şi prin satisfacţia obţinută de publicul extern al organizaţiei în arena folosirii produselor şi serviciilor oferite de către aceasta.

Imaginea publică a organizaţiei este rezultatul funcţiunii de comunicare şi PR prin care organizaţia îşi transmite, către public, reputaţia, personalitatea şi/sau propria identitate.

Chiar dacă se află în aria de activitate a relaţiilor publice, imaginea organizaţională se alatură imaginii corporative sau instituţionale pe care şi-o construieşte firma.

Imaginea are prin excelenţă un caracter subiectiv şi psihologic.

Această latură a imagologiei organizaţionale (ANSAMBLUL DE SEMNE, SIMBOLURI, IMAGINI) nu se află la nivelul firmei, ci se manifestă mai degrabă, la nivelul indivizilor, a reprezentărilor formate în mentalul lor, în calitate de consumatori ai produselor/serviciilor organizaţiei.

Procesul de formare a imaginii se bazează pe comunicare. Pentru a trezi interesul publicului imaginea organizaţiei trebuie să aibă suficientă forţă emoţională, pentru a dobândi o serie de sensuri.

Construirea imaginii organizaţionale se identifică pe baza a o serie de strategii ce vor pune în valoare, două aspecte esenţiale pentru firmă: impactul vizibilităţii sale la nivelul pieţelor şi în mediul de afaceri; asigurarea şi consolidarea credibilităţii sale în ochii publicurilor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gestionarea Imaginii Publice Organizationale.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Marime:
940.98KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Andreea Parvu
Sus!