Economia comerțului intern și internațional

Extras din curs:

O prima perioada de agravare a valului de crize multidimensionale si procesuale care ating intreaga omenire, determinand declinul sistemului economic industrial, slabirea ritmului de crestere economica si limitarea tot mai evidenta in gasirea celor mai adecvate raspunsuri la provocarile noului secol.

O a doua perioada de asimilare a invatamintelor noii ordini si configurarea unui nou sistem economic, cu o mai mare aplecare catre societate, cu care, poate, se va integra, mai responsabil, in obiective si teme de dezvoltare.

Comertul este unul dintre acele lucruri pe care le intelegem in mod natural, dar intampinam dificultati atunci cand trebuie sa-l definim

,, O anumita distinctie ar trebui facuta intre comert si economie, intrucat cele doua teme se suprapun. Nu se intentioneaza a se da aici o definitie cuprinzatoare comertului intrucat aceasta ar fi destul de provocator. Dar se poate mentiona, in general, ca un dictionar de comert ar trebui sa se ocupe de larga diversitate de institutii care servesc industria prin ... facilitarea in orice fel a distributiei bunurilor si serviciilor."

Michael Greener ,,The Penguin Dictionary of Commerce"

Adam Smith: ,,Fiecare om devine un fel de negustor si societatea insasi devine o societate comercianta"

Potrivit lui Alain Samuelson, pentru Adam Smith si discipolii sai analiza societatii din punctul de vedere al economiei politice se rezuma la explicarea modului in care functioneaza schimbul, aceasta avand ca o consecinta secundara si faptul ca bunurile nu mai sunt considerate ca satisfacand trebuinte de consum, ci, ca mijloace de a obtine alte bunuri

"Specializarea trebuie sa fie insotita de comert. Oamenii care produc un singur bun, trebuie sa comercializeze cea mai mare parte din cantitatea produsa pentru a putea obtine toate celelalte lucruri de care au nevoie"

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Economia comertului intern si international
    • 01 ECII Comerţul - sector al economiei N&I.ppt
    • 02 ECII Teorii si modele.ppt
    • 04.ECII Organizarea comertului.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
71 pagini
Marime:
433.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
comert, Economie, piata, produse, firme
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!