Caracteristicile distribuției fizice

Extras din curs:

Distributia fizica reprezinta planificarea, implementarea si controlul fluxurilor fizice de materiale si de produse finite, de la punctele de provenienta a acestora la punctele de utilizare, astfel incit sa fie satisfacute cerintele clientilor si sa se realizeze un profit.

Scopul distributiei fizice este de a crea lanturi de livrare, adica fluxuri de valoare adaugata de la furnizori catre utilizatorii finali, organizate astfel:

Sarcina compartimentului de logistica consta în a coordona activitatile efectuate de furnizori, agentii de achizitie, specialistii în marketing, membrii canalelor de distributie si clienti. Firmele isi coordoneaza lanturile de furnizare prin intermediul informatiilor.

FURNIIZORI-DISTRIBUTIE FIZICA-Canale de distributie-Clienti

activitati

realizarea prognozei desfacerilor, pe baza careia firma Isi planifica productia si nivelul stocurilor.

Planul de productie da indicatii cu privire la materiile prime si materialele pe care trebuie sa le comande compartimentul de aprovizionare.

Aceste materiale sosesc prin intermediul mijloacelor de transport de la furnizor, patrund în zona unde li se face receptia si sunt apoi depozitate în magazia de materii prime.

Materiile prime sunt transformate în produse finite.

Stocul de produse finite este legatura ce se stabileste între comenzile clientilor si activitatea de productie a firmei.

Comenzile clientilor reduc nivelul stocului de produse finite, iar activitatea de productie creste nivelul acestuia.

Produsele finite ies de pe linia de asamblare si trec succesiv prin procesele de ambalare, depozitare în cadrul uzinei, manipulare în hala de expediere, transportare în afara fabricii, depozitare în depozitele de pe terenuri si în final, livrare catre client.

costuri

30-40% din costul produsului.

Diminuarea costurilor implicate de distributia fizica va permite firmelor sa practice preturi de vânzare mai mici sau sa obtina marje mai mari ale profiturilor.

Principalele elemente ale costului total aferent distributiei fizice sunt: transportul (37%), stocarea (22%), depozitarea (21%), prelucrarea comenzilor, serviciile oferite clientilor si administrarea distributie (20%).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Caracteristicile Distributiei Fizice.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Marime:
122.23KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!