Securitate a rețelei de calculatoare

Previzualizare curs:

Extras din curs:

1. Securitatea reţelei

Securitatea informaţiilor este acum o problemă majoră cu care se confruntă societatea electronică.

Indiferent de dimensiunea organizaţiei, odată cu creşterea explozivă a fluxului informaţional, o companie trebuie să găsescă elementele care să asigure protecţia potrivită la nivel de reţea şi nivel de aplicaţie în faţa atacurilor din ce în ce mai sofisticate.

Securitatea este un concept despre care vorbeşte toată lumea. De la administratorii de reţea şi până la utilizatorii reţelelor "de bloc", toţi sunt interesaţi şi vor să îşi protejeze cât mai eficient reţeaua şi computerele. Fie că este computer personal sau integrat într-o reţea, că este o reţea privată cu sau fără conexiune la Internet, necesitatea securizării este certă.

Atacurile externe, viruşi, spam-uri, toate acestea au determinat pe posesorii de calculatoare şi pe administratorii de reţea să se ferească pe cât posibil, astfel încât sistemele, datele şi conexiunile lor să fie în siguranţă şi apărate de orice ar putea deteriora buna funcţionare a acestora.

Cele mai multe dintre aspectele tratate de securitatea pe Internet se bazează pe modalităţile de securizare a unei reţele şi pe crearea şi implementarea unei politici de securitate.

În condiţiile în care fiecare reţea în parte, oricât de mică, are la bază diferite forme de infrastructură, este mai greu să se definească o modalitate unică de securizare.

Astfel modul de securitate trebuie adaptată corespunzator fiecărei reţele, în funcţie de topologia ei şi de conexiunea la Internet.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Securitate a Retelei de Calculatoare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
3 994 cuvinte
Nr caractere:
20 910 caractere
Marime:
141.86KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!