Pachete Software

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Pachetele de programe financiar contabile au o structura complexa generate de nr activitatilor ce sunt informatizate.In general in domeniu gasim pachete de programe generalizabile care sunt folosite de un grup de utilizatori ce au trasaturi commune d p d v al activit desfasurate. Uneori pachetele de programe pot satisface o gama larga de utilizatori deoarece cerintele informatice au un caracter general, avand o arie de actiune comuna.

Dpdv financiar contabil procesele sunt unele simple generate de informatiile din documentele economice: facturi,note de predare,state de plata etc.

Din cest motiv programele de contabilitate au un grad de generalizare f mare.

Pachetul de prog sau produsul program generalizabil este un sistem complet parametrizabil, adaptabil si documentat de programe proiectat in general de firme specializate si livrabil unro beneficiary ce sunt priviti ca un grup de utilizatori.

Sistemele informatice financiar contabile pot fi concepute, realizate si implementate in 3 moduri:

1. Sist informatica bazate pe produse specifice unui singur utilizator;

2. Sist informatice dezv prin intermediu7l unor produse program generalizabile de la un anumit tip de utilizator catre alte grupuri de utilizatori in masura in care tipologia prelucrarilor are un caracter general ce poate fii asimilat de alti utilizatori.

3. Sist informatice exploatabile atat prin produse program specifice cat si prin produse program generalizabile intrun context operational dpdv ethnic si dynamic.

CARACTERISTICILE GENERALE ALE PACHETELOR DE PROGRAME

1. Fiabilitate ridicata: asigurata pt siguranta in exploatare si un nr cat mai mic de erori in executia cu date reale.

Fiabilitatea reprezinta timpul scurt pana la aparitia priemi erori.

+grafice

Fiabilitatea software-ului se defineste prin posibilitatea ca un program software sa functioneze fara erori o perioada de timp in conditii stabilite.

Cresterea fiabilitatii poate fi realizata prin reducerea complexistatii sistemului, cresterea fiabilitatii componentelor sau strategii de mentenanta.

2. Parametrizarea: asigurata prin controlul integral al utilizatorilor asupra algoritmului si fazelor de prelucrare.

3. Generalitatea: data de rezolvarea integrala a programelor de informatizare

4. Algoritmizarea eficienta: data de tp de raspuns pt o pb data

5. Independenta intre intrarile si iesirile pachetului de programe: este rezolvata prin utilizarea unor sist de gestiune de baza de date de inalt nivel

6. Portabilitatea: este proprietatea de implementare pe diverse tipuri de calculatoare fara modificari esentiale

7. Mentenabilitatea: este capacitatea de contracarare a uzurii morale generate de evolutiile hardware si software.

EFICIENTA ECONOMICA A PACHETELOR DE PROGRAME

Eficienta=efect/effort

Eficienta economica se refera la compararea efectelor obtinute cu efortul depus pt realizarea si funrtionarea unui pachet de progr.

In mod obisnuit orice activitate de realizare a unui produs inclusive a unuia informatic tre sa se desf in mod efficient pt ca in caz contrar nu se justifica cheltuirea unor resurse.

Determinarea efectelor introducerii unui sistem informatic se face luand in considerare urm etape:

1. Scaderea timpului de obt a rezultatelor

2. Fundamentarea riguroasa a deciziilor

3. Imbunatatirea calitatii deciziei si a rezultatelor obtinute

4. Utilizarea unorm modele de optimizare si prognozare

5. Imbunatatirea formei de prezentare a rezultatelor

6. Cresterea productivitatii activitatii operationale si de productie

In analiza eficientei econ a pachetelor de programe identificam 3 elem funamentale:

1. Utilitatea pachetelor de prog : presupune faptul ca eficienta apare cand sistemul satisface cerintele informationale ale conducerii precum si ale nivelelor operationale.Aceasta abordare conduce la o aplicare limitata pt ca introducerea pachetelor de prog este privita ca o inlocuire a mijloacelor de prelucrare a datelor exiostente cu altele noi mai performante.Astfel se utilizeaza noi metode si tehnici care cresc productivitatea sist informational dar care nu perfectioneaza sistemul neaparat.

2. Impactul pachetului de prog asupra activitatilor din organizatie determina eficienta acestora. In acest caz masura eficientei este data de valoarea informatiilor pe care pachetul de prog le furnizeaza. Aceasta se calculeaza pe baza caracteristicilor tehnice din timpul prelucrarilor.In evaluarea eficientei economice un rol important il are calitatea informatiei care se obt.Din acest motiv putem afirma ca valoarea informatiei creste proportional cu cresterea calitatii ei pana la un moment dat , dupa care cresterea in continuare a calitatii va duce la o crestere nesemnificativa a valorii.

Totodata ritmul de crestere a calitatii informatiei il devanseaza cu mult pe cel al cresterii cheltuielilor pana la un moment dat. Dupa acest prag cresteri nesemnificative ale calitatii se vor traduce prin cresteri semnificative ale cheltuielii.Eficienta unui pachet de programe se poate evalua si prin contributia adusa la sporirea eficientei activitatilor cu character ethnic de productie economic sau social.In acest sens se au in vedere 2 tipuri de indicatori:

1. Indicatori de fundamentare tehnico-economica a pachetelor de programe pt o perioada de timp cum ar fii cresterea profitului, reducerea cheltuielilor de productie, reducerea cheltuielilor de functionare a sistemului informational.

2. Indicatori sisntetici de evaluare a eficientei pachetelor de programe cum ar fii coeficientul eficientei economice, perioada de timp necesara acoperirii chelt initiale sau rentabilitatea realizarii pachetelor de programe.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pachete Software.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
9 870 cuvinte
Nr caractere:
62 474 caractere
Marime:
46.15KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!