Elemente definitorii ale piețelor Futures

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Operarea în pietele futures necesita cunoasterea unor termeni cu care se lucreaza frecvent. Acestia vor fi prezentati în continuare. Termenii sunt adaptati uzantelor Bursei Monetar - Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS).

Agent de bursa: Persoana fizica, angajat al unei societati de brokeraj, care este autorizat de BMFMS sa opereze în front-office sau back-office.

Apel în marja: Cerere cu titlul de obligativitate pentru suplimentarea de fonduri, astfel încât contul clientului sa se ridice la nivelul marjei initiale.

Broker: Persoana fizica, angajat al unei agentii de brokeraj, care este autorizat de BMFMS sa execute în ring, ordinele de vânzare / cumparare date de aceasta sau clientii acesteia.

Bursa: Organism de utilitate publica, constituit de societatea de bursa în conditiile legii specifice, organism ce asigura cadrul organizat pentru intermedierea profesionala, competitiva si transparenta a operatiunilor.

Carte de membru: Pachet de 20 actiuni BMFMS pentru membrii fondatori sau 50 de actiuni pentru ceilalti membri, a carui detinere confera dreptul la un broker în ringurile Bursei.

Casa de Compensatie: Societate comerciala pe actiuni, independenta de Bursa Monetar - Financiara si de Marfuri Sibiu, cu rol de compensare, decontare si garantare a executarii tranzactiilor, toate tranzactiile trebuind sa se supuna Regulamentului acesteia. Ea poarta numele de Casa Româna de Compensatie - CRC.

Client: Persoana fizica sau juridica ce tranzactioneaza contracte futures si cu optiuni, printr-o societate de brokeraj, folosind surse proprii de finantare, asumându-si întregul risc ce decurge din aceasta activitate.

Contract futures: Angajament standardizat, tranzactionat la BMFMS, de a vinde sau de a cumpara o marfa, activ monetar sau activ financiar la scadenta contractului, conform specificatiilor acestuia. Specificatiile contractului cuprind activul de baza, simbolul contractului, unitatea de tranzactionare, cotatia, pasul, limita de oscilatie zilnica, lunile de expirare, scadenta, ultima zi de tranzactionare, modul de lichidare la scadenta, programul de tranzactionare.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elemente definitorii ale pietelor futures.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 850 cuvinte
Nr caractere:
16 211 caractere
Marime:
10.30KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Burse
Predat:
la facultate
Materie:
Burse
Sus!