Extras din curs:

Imprimantele pot fi împărţite în două mari categorii în funcţie de contactul fizic dintre mecanismul de tipărire şi hârtie: imprimantele cu impact (impact printers), la care care acest contact se realizează şi imprimantele fără impact (non-impact printers) la care contactul fizic nu se realizează

Clasificare:

imprimante cu impact

imprimantele alfanumerice

rapide

cu cap margaretă (daisywheel)

cu cap sferic

imprimantele matriciale

imprimante non-impact

imprimante cu jet de cerneală (ink-jet)

cu jet continuu

bubble-jet

piezo-electrice

imprimante laser

imprimante cu cerneală solidă

imprimante cu ceară termică

imprimante cu sublimarea culorii

imprimante termice autocrome

Chiar dacă piaţa este dominată de imprimantele laser şi inkjet, există şi alte tehnologii de tipărire. Tehnologia cernealii solide are o prezenţă importantă fiind capabilă să realizeze documente de o calitate superioară pe o largă gamă de materiale, în timp ce tehnologiile transferului termic de ceară (thermal wax transfer) sau sublimarea culorii (dye sublimation) joacă un rol important în domeniile mai specializate ale imprimării.

Imprimantele matriciale (dot matrix) rămân utile în situaţiile în care este nevoie de o imprimantă rapidă cu impact, dar dezavantajul major al acestei tehnologii este că nu poate tipării color. Singurele imprimante de tip alfanumeric rămase în uz sunt cele rapide care tipăresc câte un rând odată.

Această tehnologie de tipărire apărută în anii ’70 a dominat piaţa calculatoarelor personale înaintea apariţiei imprimantelor cu jet de cerneală. Imprimantele matriciale produc caractere sau imagini prin lovirea cu ace a unui ribon impregnat cu cerneală, aproximând forma ce urmează a fi tipărită prin puncte apropiate.

Aceste imprimante sunt relativ scumpe şi produc imagini de calitate slabă. Totuşi ele pot tipării simultan mai multe multe pagini identice prin folosirea unor coli speciale (indigo sau hârtie autocopiatoare).

Vitezele de tipărire (măsurate în caractere pe secundă - cps), variază între 50 şi peste 500 cps. Majoritatea imprimantelor matriciale oferă posibilitatea alegerii vitezei în funcţie de calitatea dorită. Calitatea imprimării este determinată de numărul de ace din capul de tipărire. Tipic această valoare variază între 9 şi 24.

La imprimantele matriciale cu 9 ace acele sunt dispuse pe un rând vertical. La cele cu 24 de ace de obicei ele sunt dispuse pe două rânduri de câte 12 ace (intreţesut).

Observații:

Cusruri echipament birotica, calculatoare si componentele acestuia

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Echipamente - Imprimanta si scaner-ul.ppt
  • Echipamente - INTRODUCERE IN COMUNICATII.ppt
  • Echipamente - STRUCTURA GENERALA SI ELEMENTE COMPONENTE ALE UNUI SISTEM DE CALCUL.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
33 pagini
Marime:
84.72KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Birotică
Predat:
la facultate
Materie:
Birotică
Profesorului:
Radulescu Dragos
Sus!