SUA - execuția ordinelor

Extras din curs:

Începând cu sfârşitul secolului al XX-lea, am asistat la deschiderea frontierelor, la o revoluţie tehnologică şi la un formidabil avans al Europei spre un destin comun. Marile naţiuni au jucat cartea modernităţii, a concurenţei şi a deschiderii pieţelor spre reforme profunde. Mişcarea s-a inspirat din modelul american post criză 1929. Marea Britanie, Japonia şi Germania au adoptat arhitectura americană,

mai mult sau mai puţin adaptată condiţiilor specifice. Pentru a face faţă consecinţelor globalizării pieţelor, autorităţile locale dezvoltă o cooperare internaţională indispensabilă. Ponderea Americii pe plan internaţional este copleşitoare: în prezent, ea a ajuns să aibă o capitalizare egală cu întreg restul lumii.

2. Preeminenţa modelului american în reconfigurarea marilor burse

Piaţa bursieră americană a influenţat, în mod major, toate pieţele mondiale care i-au imitat arhi-tectura, regulile de funcţionare şi de control, precum şi tehnicile financiare.

Imediat după crahul bursier din 1929, autorităţile americane au construit un sistem coerent care oferea investitorilor o reglementare federală strictă, controlată de o autoritate publică independentă, pe de o parte.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • SUA - Executia Ordinelor.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
86 pagini
Marime:
49.06KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Bănci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
Victor Stoica
Sus!