Legile gestionării timpului

Extras din curs:

Legile Gestionării Timpului

Ceea ce sunteţi astăzi şi ceea ce veţi fi în viitor este determinat de modul în care gândiţi şi de modul în care vă folosiţi timpul. Atitudinea dvs. faţă de timp este un factor esenţial în tot ceea ce faceţi şi în tot ceea ce realizaţi.

S-au studiat oamenii de succes, si s-a descoperit că toţi au o trăsătură comună. Toţi au fost descrişi ca fiind „extrem de bine organizaţi".

Oamenii de succes şi-au dezvoltat capacitatea de a face în aceeaşi perioadă de timp mai mult decât oamenii care nu au succes. Au scopuri şi obiective clare, planuri specifice şi programe bine organizate care le permit să se concentreze în permanenţă asupra celor mai valoroase moduri de utilizare a timpului lor.

Pentru mine, cea mai profitabilă schimbare a atitudinii faţă de timp s-a produs atunci când mi-am revizuit concepţia cu privire la relaţia mea personală cu gestionarea timpului, cu mulţi ani în urmă. Până în acel moment, mă consideram „soarele" universului, iar toate planetele sau factorii vieţii mele descriau o orbită în jurul meu, câteodată apropiindu-se mai mult, iar alteori îndepărtându-se.

Deseori, oameni cu aceleaşi abilităţi şi cu pregătire similară ajung într-un domeniu competitiv, responsabilităţile şi veniturile lor având acelaşi nivel. Totuşi, după zece ani, unii dintre aceştia câştigă de cinci sau de zece ori mai mult decât alţii care au început în aceeaşi perioadă. Aceşti oameni de succes au responsabilităţi mai mari. Sunt foarte respectaţi de colegii lor. Au vieţi mai bune, case mai frumoase şi familii mai fericite.

Elementul comun al tuturor oamenilor de succes îl constituie faptul că par a face mult mai mult în acelaşi interval de timp decât oamenii din jurul lor. Folosesc minutele şi orele fiecărei zile în mod diferit. Sunt mult mai productivi. Şi pe măsură ce fac mai multe lucruri, li se delegă mai multe sarcini, din ce în ce mai importante. Sunt plătiţi mai bine şi promovaţi mai repede.

Vestea bună este că după ce învăţaţi şi practicaţi aceleaşi tehnici de gestionare a timpului, aceste legi şi principii universale de folosire a timpului, începeţi imediat să urmaţi calea cea bună în viaţă. Puneţi piciorul pe pedala de acceleraţie a propriei cariere, începeţi să realizaţi mai multe lucruri în munca şi viaţa personală, într-un ritm mai rapid.

Oamenii care practică aceste legi de gestionare a timpului declară că urmează în carieră o evoluţie ascendentă, că veniturile cresc şi, destul de surprinzător, că au mai mult timp liber pentru a-1 petrece în familie şi cu prietenii.

Legile Gestionării Timpului sunt eterne. Se aplică pretutindeni şi pentru toată lumea. Atunci când vă organizaţi activităţile în conformitate cu aceste legi şi principii, începeţi să realizaţi mai mult decât aţi crezut vreodată că este posibil.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Legile Gestionarii Timpului.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Marime:
328.98KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!