Fundația Europeană pentru Managementul Calității - EFQM

Extras din curs:

EFQM (cunoscuta ca European Foundation for Quality Management) este o fundatie non-profit, careia i s-au pus bazele la Bruxelles si reuneste organizatiile europene implicate in atingerea excelentei.

EFQM numara aproape 800 de membri, companii si organizatii icare isi desfasoara activitatea in Europa si nu numai. Este vorba despre companii comerciale, organizatii guvernamentale si alte institutii din sectorul public.

Fundatia urmareste stimularea si sprijinirea managementului pentru aplicarea principiilor inovatoare ale TQM (Managementul Calitatii Totale), adaptate la situatia specifica europeana. Misiunea sa este sa imbunatateasca competitivitatea organizatilor europene, din sectorul privat sau public.

Parteneriatul cu EFQM este mai deschis organizatiilor decat individualilor. Printre parteneri se numara si BMW, Philips, Robert Bosch, Grandfos, Ricoh, Solvay.

In jurul anului 1950 Quality Assurance castiga teren in Europa, fiind practicata in multe companii. Cu toate acestea lipsea o organizatie in care cele mai bune idei din intreaga lume sa fie reunite. Din acest motiv 14 directori din companii europene au creat Fundatia Europeana pentru managementul calitatii, infiintata sub patronajul Comisiei Europene.

La 19 octombrie 1989, termenii de referinta ai EFQM au fost stabiliti. Corneliu van der Klugt, directorul firmei Philips, a fost confirmat ca primul presedinte al EFQM.

Prin conlucrarea cu Asociatiile Nationale de Calitate, EFQM isi sporeste capacitatea de a aborda intreaga Europa, incluzand operatori economici din toate tarile.

Modelul de Excelenta a fost lansat in 1991 de catre EFQM si se bazeaza pe opt concepte fundamentale de excelenta, fiind un instrument strategic pentru managementul general al companiei.

In 1999 a avut loc o revizuire a modelului, implicand consultari cu sute de organizatii din intreaga Europa. Rezultatele acestei analize au fost anuntate in cadrul Forumului EFQM din Geneva.

Astazi, Modelul de Excelenta EFQM este folosit de mai mult de 30.000 de organizatii din Europa. Obiectivul lor fundamental este sa devina lideri in domeniul lor de activitate si sa obtina rezultate deosebite.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fundatia Europeana pentru Managementul Calitatii - EFQM.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Marime:
350.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
fundatie, management, calitate, MODEL, organizatie, europa, companie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!