Viața la țară rezumat pe capitole

Previzualizare comentariu:

Extras din comentariu:

- Pe usa apare Sasha, care-l cheama pe conu' Dinu la coana Diamandula , care-i era sora mai mare si care era foarte bolnava. Si inainte sa iasa pe usa , barbatul ii povesteste cele intamplate cu cateva clipe in urma, dar barbatul o calmeaza spunandu-i ca de si sotia lui ar fi in stare sa-I dea fiica mireasa lui Tanase , el nu va permite asta decat dupa ce va inchide ochii definitiv. Apoi pleaca spe coana Diamandula.

- Femeia sedea "in fundul unui pat de nuc, cu perne la perete" , inconjurata de rude si prieteni. Si din cand in cand , isi tragea iar ochelarii de pe frunte , pt a citi o scrisoare de la fiul ei. Desi foarte bolnava femeia, chiar surda si pe jumatate oarba, traia doar din dorinta de a-si mai vedea unicul fiu inca odata. Cand primea cate o scrisoare din partea lui, rare ori, o studia zile intregi , in cel mai mic amanunt, nestiind exact unde e acest " Neapoli " unde era el, stiind doar ca e in Italia si foarte departe.

- Indurerata de intarzierea fiului sau, in lacrimi, adoarme, toti ceilalti induiosandu-se si iesind timptil din camera pentru a se sfatui. Sub prefectul , Mihai, fratele Sashei , Tincuta , coana Sofita si sora ei Elena cu copii ei , stateau ingramaditi deasupra unui atlas , incercand sa gaseasca cel mai scurt drum de la Neapoli la Ciulnita.

- Catre seara veni in sfarsit o depesa de la Predeal ; Matei sosea. Si toata lumea se bucura nespus. A doua zi toata lumea se ingramadea, cum necum, sa ajunga la gara si toata lumea il astepta cu sulfetul la gura.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Viata la tara rezumat pe capitole.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
5 011 cuvinte
Nr caractere:
23 396 caractere
Marime:
23.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Comentariu
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
comentariu, Viata la tara rezumat pe capitole
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!