Relațiile dintre Două Personaje Ion de Liviu Rebreanu

Previzualizare comentariu:

Extras din comentariu:

Romanul ,,Ion" este prima creatie epica majora a lui Liviu Rebreanu, impunandu-se inca de la aparitie in peisajul literaturii romane prin rigoarea constructiei, stil, care ii confera statutul de creator al romanului romanesc obiectiv si realist de valoare.

,,Ion" este un roman obiectiv, realist, care a fost publicat in anul 1920, in perioada interbelica a literaturii romane, fiind o fresca sociala a satului transilvanean de la inceputul secolului XX.

Tema romanului este problema pamantului in Transilvania sfarsitului secolului al XIX-lea, fiind o fresca sociala, o monografie a satului romanesc. Cultul taranului roman pentru pamant este considerat de Rebreanu insusi: ,,problema vietii romanesti, a existentei poporului romanesc, o problema menita sa fie vesnic de actualitate".

Inca de la inceputul romanului se prezinta relatiile temporale si spatiale si, de asemenea, personajele principale, ceea ce confera veridicitate romanului realist. Actiunea romanului incepe intr-o zi de duminica, in care locuitorii satului Pripas se afla la hora, in curtea Todosiei, vaduva lui Maxim Oprea.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Relatiile dintre Doua Personaje Ion de Liviu Rebreanu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 549 cuvinte
Nr caractere:
6 771 caractere
Marime:
12.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Comentariu
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
limba romana, rebreanu
Predat:
la liceu
Sus!