Previzualizare comentariu:

Extras din comentariu:

Publicat in 1920, romanul "Ion" reprezinta primul roman al lui Liviu Rebreanu, o capodopera care infatiseaza universul rural in mod realist, fara idilizarea din proza samanatorista. Este considerat "cea mia puternica creatie obiectiva a literaturii romane" el deschizand seria marilor romane din lit romana interbelica.

Opera literara "Ion" este un roman realist de tip obiectiv apartinand prozei interbelice. De asemenea este roman social cu tematica rurala. Este un roman de tip obiectiv prin specificul relatiei narator-personaj si al naratorului (omniscient, omnipresent). Se observa obiectivitatea, impersonalitatea naratorului, naratiunea la per a 3a, atitudinea detasata in descriere si veridicitatea.

Proza realist-obiectiva se realizaeaza prin naratiunea la pers a 3a, nonfocalizata. Viziunea dindarat presupune un narator obiectiv, detasat, care nu se implica in faptele prezentate, lasa viata sa curga.Naratorul omniscient stie mai multe decat personajele sale si omniprezent, dirijeaza evolutia lor ca un regizor universal.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ion.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 240 cuvinte
Nr caractere:
7 126 caractere
Marime:
12.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Comentariu
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
ion, romana
Predat:
la liceu
Sus!