Caracterizarea lui Ionel

Previzualizare caracterizare:

Extras din caracterizare:

Ionel Popescu este personajul principal al schitei ,,Vizita", scrisa de catre vestitul nostru dramaturg si prozator I.L.Caragia-le.El este conturat de autor atat direct,cat si indirect.

Portretul fizic al personajului este abia schitat.Ionel Popescu

este un copilas foarte dragut de vreo opt anisori.Aspectul lui exterior fiind prins in doar in cateva cuvinte:,,l-am gasit imbracat ca maior de rosiori,in uniforma de mare tinuta".Pe scurt este de-scris si mediul in care traieste .Doamna Popescu,,nu se prea vede la plimbare,la teatru,la petreceri",deoarece este preocupata de educarea fiului ei.,iar domnul Popescu-tatal-este mare agricultor. Familia are o servitoare,o femei batrana,,,cu o voce ragusita",iar sarbatoritul se joaca zgomotos in salon,unde ,,pe doua mese,pe canapea si pe jos stau gramadite fel de fel de jucarii".

Ionel este un nume des intalnit,ca,de altfel popescu.Autorul intentioneaza sa creeze prin acest nume un tip de copil rasfatat si fara educatie.

Caracterizarea indirecta a personajului se realizeaza prin nazdravaniile pe care le face ,de ziua sa onomastica,in prezenta musafirului.Limbajul personajului este si el mijloc de caracterizare indirecta.Ionel Popescu are doar cateva replici in intreaga schita, ceea ce dovedeste ca nu prea cunoaste mijloace de expresie. Copilul e ,,mandru" pentru ca-i ,,maior" de cavalerie,de aceea comanda:,,Inainte mars!".Joaca are o limita,iar cand musafirul observa ca,,tutunul e otrava", Ionel raspunde obraznic:,,Da'tu de ce tragi?".

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Caracterizarea lui Ionel.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
386 cuvinte
Nr caractere:
2 045 caractere
Marime:
7.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Caracterizare
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
schita, personaj principal, dramaturg, prozator, Ion Luca Caragiale
Predat:
la gimnaziu
Sus!