Caracterizarea lui Gavrilescu

Previzualizare caracterizare:

Extras din caracterizare:

Numele personajului este sugestiv pentru existenta si caracteristicile acestuia. Numele provine de la Arhabghelul Gavril, sugerand aspiratia spre o existenta spirituala inalta. Personajul visa "arta pura", probabil sa atinga perfectiunea in muzica sau in arta interpretarii la pian. Nu a reusit acest lucru si a devenit un modest professor de pian si a ramas toata viata un om comun, un anonim, lucru reflectat de terminatia numelui sau "-escu".

Gavrilescu este tipul omului ratat, in sensul de nerealizat in viata. Este genul anonimului dominat de teama si care nu s-a implinit nici profesional si nici existential.

Eroul a urmat studii universitare in Germania si si-a dorit sa ajunga in domeniul muzicii, fie un mare compozitor , fie un pianist celebru. Declara mereu ca a visat "arta pura" , insa s-a complacut in statutul de profesor de pian care pregatea in particular copii din familiile bogate. Daca personajul ar fi activate intr-o institutie ( scaoala, facultate) s-ar fi implinit professional pentru ca ar fi pregatit copii care puteau sa devina oameni celebri. Statutul sau este acela al omului comun care castiga modest de la oamenii bogati.

Gavrilescu nu s-a realizat nici material, el a trait aproape de saracie. Banii castigati din lectiile de pian nu i-au permis o existenta deosebita. A locuit toata viata intr-o casa extreme de modesta, nu si-a permis nici un excess au vreo palcere. Nu a frecventat nici cafenelele, nu a fost nici macar la carciuma. Sigurul lucru de pret pe care l-a avut el si Elsa a fost un pian.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Caracterizarea lui Gavrilescu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
558 cuvinte
Nr caractere:
2 807 caractere
Marime:
7.50KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Caracterizare
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
personaj, erou, mircea eliade
Predat:
la gimnaziu
Sus!