Sejur Turistic Lyon

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Situat la confluenta Rhone-ului cu Saone, Lyon este al treilea oras ca marime din Franta. Malurile celor doua rauri sunt frumos amenajate cu promenade, spatii verzi, si mici ambarcatiuni ancorate devenite baruri si terase.

Centrul Lyon-ului, Presque Ile, se afla intre cele doua fluvii. Fiind vreme indelungata un obiect de studiu pentru urbanistii, Lyon-ul a ajuns in zilele noastre un amalgam armonios de stiluri arhitecturale: de la gotic si renascentist pana la modern. Cartierul Fourviere, inima vechiului Lyon, ofera de la inaltimea sa o panorama superba asupra orasului. Pe langa aceasta aici gasiti Basilica Fourviere , Parcul Arheologic, Muzeul civilizatiei Romane.

Puteti apoi sa porniti intr-o plimbare prin parcul Tete d'Or. Aflat pe malul Rhone-ului aceasta se intinde pe o suprafata mai mare de 100 de hectare si are nu mai putin de sapte intrari. O alta emblema a orasului o reprezinta peretii pictati. Pe malul Saonei se afla trei fresce dintre care si Peretele Scriitorilor pe care sunt pictati, dupa cum ii spune si numele trei sute de scriitori. Nu departe de acesta se afla Peretele Curtii Lojelor si Peretele Lyonezilor, pe care printre alti locuitori faimosi ai orasului ii gasim si pe fratii Lumiere. Ca si mijloc de transport prin oras puteti alege reteaua de autobuze sau cele patru linii de metrou. Puteti opta chiar si pentru mersul pe bicicleta: peste patru mii de biciclete va stau la dispozitie gratuit in statiile speciale din oras.

Seara orasul freamata de lume. Totul e luminat, terasele si localurile sunt pline pana la refuz,chiar si suprafetele verzi sunt ocupate de tineri ce stau si beau nestingheriti pe iarba. Dupa o astfel de noapte se aduna munti de gunoaie, dar a doua zi la ora sapte dimineata spre surprinderea noastra totul era curat.

In vederea conceperii acestuia au fost parcurse etapele specifice : studierea pietii presupune studierea cererii turistice entru a observa care sunt caracteristicile cererii si studierea ofertei turistice pentru a observa care sunt principalii concurenti, care este segmentul tinta,care este structura produselor concurente,nivelul calitativ al acestora,precum si care sunt strategiile de produs, pret, distributie.

Consider ca tema aleasa in vederea obtinerii diplomei de atestare in specialitate de "tehnician in turism" dovedeste capacitatea mea de a sistematiza si sintetiza cunostintele,de a rezolva problemele teoretice dar si practice folosind procese tehnologice din specializare.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sejur Turistic Lyon.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
4 328 cuvinte
Nr caractere:
25 873 caractere
Marime:
57.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
sejur, lyon
Predat:
la liceu
Sus!