Organizarea unui evenimet festiv majorat la Pensiunea Cabana Vânătorească

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Capitolul 1
Argument 4
Capitolul 2. Organizarea serviciilor .5
1.1 Planificarea evenimentului, rezervarea și încheierea contractului .6
1.2 Alcătuirea meniului și alegerea băuturilor .7
1.3 Alegerea sistemului de servire .12
1.4 Alcatuirea brigăzii de servire ..13
1.5 Amenajarea salonului ...14
1.6 Aprovizionarea .17
1.7 Alegerea obiectelor de inventar necesare .18
1.8 Alte servicii oferite ...19
Capitolul 3. Efectuarea seviciilor 20
2.1 Primirea invitațiilor 20
2.2 Servirea ...21
2.3 Debarasarea 22
BIBLIOGRAFIE 23
ANEXE ..24

Extras din atestat:

Capitolul 1

Argument

„Majoratul” este vârsta la care o persoană devine majoră din punct de vedere civil. În ziua atingerii majoratului, în multe culturi, se organizează petreceri. În România, vârsta la care o persoană devine majoră este de 18 ani.

Am ales aceasta tema deoarece deoarece organizarea majoratului este oactivitate care constă în punerea în practică a multor idei conecpute de imaginație și creativitate,imbinate pentru a creea o atmosferă placută dar plină de energie, culoare, muzică aleasă pe masură, multă veselie și poftă de viață, deoarece clienții noștri sunt adolescenții , iar noi trebuie să le satisfacem nevoile și dorințele.

După cum am menționat mai sus am ales acest evenimet pentru că acesta solicită foarte multă creativitate și atenție din partea noastră deoarece adolescenți sunt foarte greu de mulțumit .

Trebuie să menționez că am ales să organizez petrecerea unei fete, în primul rând pentru că fetele sunt mai sofisticate si mai greu de mulțumit asta fiind o provocare pentru mine, punându-mi la încercarea abilitățile .

În general acestea au foarte multe pretenții stricte,ceea ce presupune străduință maximă atunci cândvine vorba de organizarea unui majorat.

Asistând la mai multe majorate și stând mai mereu în preajma adolescenților am înțeles în mare parte gusturile,dorintele și ideile acestora despre un majorat de vis .

Capitolul 2 Organizarea serviciilor

Reușita serviciilor de organizare a petrecerilor, este condiționată, de cunoșterea caracteristicilor și elementelor specifice acțiunilor respective, ceea ce permite, luarea măsurilor corespunzătoare de organizare, prin stabilirea conținutului serviciilor și a pregătirilor menite să asigure în final, prestațiile de bună calitate.

Responsabilitatea organizării și realizării acestor sarcini revine unui colectiv, compartiment sau birou, cunoscut sub denumirea de „serviciu- banchete”, la firmele la care ponderea acestor acțiuni este mică, există un lucrător asistent,manager sau director care se ocupă cu pregătirea, urmărirea și realizarea acestor acțiuni.

1.1 Planificarea evenimetului, rezervarea și încheirea contractului

Evenimentul se organizează la „Pensiunea Cabana Vânătorească” care se găsește la ieșire din Satul Moțca. Începând cu ora 10 pensiunea dă startul pregătirilor pentru evenimetele programate, începând cu ora 12 acestea pot începe, în cazul în care clientul dorește să organizeze petrecerea pe timpul nopții acesta trebuie să plătească o taxa în plus. Organizatori au puse și foarte multe surpize la dispoziția clienților și mai ales a sărbătoritei.

Pensiunea Cabana Vânătorească se va ocupa de tot ce ține de organizarea evenimentului, de la amenajarea sălii până la aprovizionarea cu preparate, băuturi și deserturi .

În cazul în care clientul dorește extinderea perioadei în care se desfășoară petrecerea de la 3 ore la 4 sau chiar 5 ore, sau adăugarea altor servicii pe lângă cele oferite de Pensiunea Cabana Vânătorească, acesta din urmă va accepta cu plăcere în limita posibilităților, fiecare serviciu oferindu-se contracost. Rezervarea se face prin internet cu cel puțin 30 de zile înaintea desfășurăriievenimentului, iar ulterior prin intermediul telefonului .

Încheierea contractului se face între client și organizator în momentul în care ambele părți contractuale au căzut de acord cu termenii de responsabilitate. Contractul se va face în două exemplare, unul înmându-se clientului, iar celălalt rămând la organizator.

Bibliografie:

- Constanța Brumar, Mariana Irimia, Ioana Sasu, Adriana Bara, Valentina Capotă - Organizator banqueting clasa a XI-a

- Stere Stavtositu- Managementul calitatii serviciilor si ospitalitatea in restaurante, gastronomie, hoteluri

- Radu Niculescu- Tehnologia restaurantelor

- Dincă Cristian - Ospătar

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea unui evenimet festiv majorat la Pensiunea Cabana Vanatoreasca.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
2 293 cuvinte
Nr caractere:
14 697 caractere
Marime:
4.49MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Predat:
LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC,,NICOLAE IORGA” din Pascani
Profesorului:
Neculăeș Antonela Ema
Sus!