Menagementul producției culinare

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

CAP.I. Menagementul productiei culinare.

Pensiunea turistica ofera clientilor servicii de cazare si alimentatie intr-o ambianta placuta si atragatoare. Interiorul pensiunii este gandit pentru a crea un mediu confortabil: iluminare discreta, combinatie de culori calde si linistitoare, amplasamente florale, dand un ambient cat mai placut si relaxant.

La baza existentei pensiunii se afla carnea de strut provenita din gospodaria proprie, sursa unei alimentatii bogate si diversificate, cu valoroase elemente nutritionale si afrodisiatice. Restaurantul din cadrul pensiunii "Traiana" ofera clientilor un meniu bogat si variat de preparate si bauturi.

Cresterea strutilor constituie o sursa importanta de aprovizionare cu produse alimentare deosebit de valoroase, cum ar fi: ouale si carnea, iar ca materii prime pentru industrie: penele si pielea.

Carnea de strut

Carnea de strut reprezinta o carne rosie, frageda, slaba, gustoasa si sanatoasa cu calitati nutritive si curative. Partile carnoase ce pot fi obtinute reprezinta un procentaj mare din greutatea in viu a animalului(circa 36% intre 28 si 40 kg).

Compozitia chimica a carnii de strut folosite in alimentatia umana este: lipidele 1,26%; proteinele 20,69%; calorii 94 kcal/100 g.

La aceste valori se adauga o cantitate foarte scazuta de colesterol si sodiu dar si o cantitate semnificativa de fier, ceea ce fac din aceasta carne un aliment alternativ si optim pentru dietele hipocalorice, valabile si necesare in bolile cardiovasculare chiar si datorita aspectului (carne roz si moale ca fileul de vitel).

Compozitia chimica a carnii diferitelor specii de animale

COMPARATIE (pentru 100g de carne)

Grame (100 g) Proteine

(%) Grasimi

(g) Calorii

(kcal) Fier

(mg) Colesterol

(mg)

Strut 25 1,7 97 4,9 58

Pui

(fara piele) 27 3,0 151 2,1 73

Curcan

(fara piele) 25 3.0 135 1.8 60

Vita 23 15,5 235 3.0 80

Porc 24 19,2 275 1,1 95

Oua

Ouale care nu se folosesc pentru incubare, se folosesc in alimentatie si in artizanat.

Penele

Produsul derivat din strut fie la sacrificarea acestuia, fie in timpul vieti care este cunoscut de mai mult timp, este penajul; penele sunt pretuite pentru ca sunt unice, de o perfecta simetrie atat in lungime, cat si in desenul firelor ce se indeparteaza de la nervura centrala pe cele doua laturi. Penele de pe aripi si de pe coada, mai ales cele albe ale masculului, sunt foarte pretioase pentru dimensiunile si perfectiunea lor. Penele de pe spate sunt rezervate producerii de dispozitive de desprafuire, fie aceste clasice pamatufuri de sters praful, fie sofisticatele filtre antipraf din instalatia de filtrare a aerului.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Menagementul Productiei Culinare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
45 pagini
Imagini extrase:
45 imagini
Nr cuvinte:
7 725 cuvinte
Nr caractere:
49 612 caractere
Marime:
69.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
management, productie
Predat:
la liceu
Sus!