Brașov - monumente de arhitectură de artă și memoriale

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Turismul este calatoria realizata in scopul recrearii, odihnei sau pentru afaceri. Organizatia Mondiala a Turismului ( O.M.T. ) defineste turistii ca fiind persoanele ce ,,calatoresc sau locuiesc in locuri din afara zonei lor de resedinta permanenta pentru o durata de minimum douazeci si patru (24) de ore dar nu mai lunga de un an consecutiv, in scop de recreere, afaceri sau altele nelegate de exercitarea unei activitati remunerate in localitatea vizatata." Turismul a devenit o activitate de recreere globala populara. Turismul este ramura economica cea mai puternica pe plan mondial. In 2004 s-au obtinut in acest sector, conform Organizatiei Mondiale a Turismului, circa 623 miliarde de U.S. $. In 2008, s-au consemnat peste 922 milioane de sosiri la nivel international, cu o crestere de 1,9% fata de anul 2007. Incasarile internationale din turism au crescut in 2008 la 944 bilioane US$ (642 bilioane euro), ceea ce corespunde la o crestere in termeni reali de 1,8%. Cu aproximativ 100 milioane de angajati la nivel mondial, turismul se evidentiaza si ca cel mai important angajator. Calatoriile transfrontaliere se ridica la un procent de 25 pana la 30 din comertul mondial in domeniul serviciilor.

Turismul in Romania se bazeaza pe un potential turistic important. Incepand cu varietatea formelor de relief ( izvoare de apa minerala si termala, lacuri folosite pentru agrement, natatie si pescuit sportiv, un valoros fond cinegetic concentrat in paduri bogate de foioase si conifere, peisaje diverse de la cel al crestelor montane ce depasesc 2.000 m la cele de campie intinsa si manoasa, litoral cu plaje imbietoare si valuri racoroase si zone protejate ca cele din Delta Dunarii) si continuand cu istoria interesanta a poporului roman ce se reflecta in numeroase marturii materiale si spirituale ( muzee, monumente, biserici, manastiri, cetati antice si medievale, portul popular, tesaturi, ceramica, etc.) elementele patrimoniale romanesti atrag atentia a numerosi vizitatori din toate colturile lumii.

Pe masura trecerii timpului motivatiile de calatorie s-au diversificat, pe masura ce au aparut nevoi si dorinte noi, multiple si mult mai complexe, determinate de trasformarile inregistrate la nivelul societatii, in diferitele epoci istorice.

Expertii in domeniu, considera turismul ca fiind un fenomen economico-social specific civilizatiei moderne, dezvoltarea sa spectaculoasa constituind o trasatura caracteristica a secolului nostru.

Pe masura trecerii anilor si amplificarii calatoriilor, abordarile fenomenului turistic au devenit tot mai numeroase, iar definitia turismului s-a imbogatit, incercand sa reflecte cit mai fidel complexitatea acestei activitati.

Pe plan social, turismul isi adduce un aport substantial la ridicarea nivelului de instruire, cultura si civilizatie al oamenilor.

Prin stimularea schimbului de valori, turismul favorizeaza imbogatirea orizontului cultural, informational, atat pentru turisti, cat si pentru populatia locala.

"Materia prima" a industriei turismului, resursele naturale si antropice, se vor transforma in "produse turistice" numai printr- un consum efectiv de munca vie, inglobata in prestatiile de servicii turistice.

Pornind de la aceasta idee, proiectul isi propune o abordare a notiunilor de turism, turist si produs turistic.

Proiectul este structurat pe doua capitole:

- capitolul I prezentarea orasului Brasov -monumente de arhitectura, de arta si memoriale

- capitolul II, program turistic,analiza de pret

La intocmirea lucrarii am folosit un bogat si diversificat material bibliografic, dar si cunostintele dobandite in stagiile de pregatire practica realizate la agentiile de turism din orasul nostru.Am urmarit intocmirea proiectului cu termeni de specialitate, in acord cu cerintele tot mai exigente ale economiei pe piata si concurentei de pe piata turstica.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Brasov - monumente de arhitectura de arta si memoriale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
3 875 cuvinte
Nr caractere:
20 663 caractere
Marime:
5.08MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
Brasov - monumente de arhitectura de arta si memoriale, turism
Predat:
la liceu
Sus!