Băile Herculane

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Am ales aceasta tema deoarece turismul balneo-climateric din Romania reprezinta in opinia mea un obiectiv important de vizitat. Este un oras mic situat pe cursul raului Cerna in zona Valea Cernei. Dar este totodata si statiune renumita a Romaniei. Unul din puctele forte ale statiunii il reprezinta izvoarele cu apa fierbinte, cu numeroase proprietati curative, descoperite inca de pe vremea romanilor. Cele cincisprezece izvoare cu ape minerale si termale existente aici sunt folosite in tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale. Valea Cernei se intinde intr-o zona cu munti maiestuosi de ambele parti, o incantare pentru ochiul si sufletul turistului si surprinde noul venit prin oferta valoroasa pe care o prezinta.

CAPITOLUL I Oferta romana de turism balneo-climaterica

1.1 Evolutia balneo-terapiei in Romania

Statiunile balneoclimaterice pentru cura si odihna au cunoscut in perioada postbelica o dezvoltare fara precedent atat in tara noastra, cat si o serie de state europene cu traditie in acest domeniu.

In tara noastra s-au construit in statiunile balneoclimatice si pe litoralul marii negre hoteluri moderne, cu baze de tratament complexe, echipate cu instalatii si aparatura din cele mai noi timpuri destinate aplicatiilor balneo si fizioterapeutice, pentru utilizarea in scopuri terapeutice si de odihna a bogatiei factorilor de cura existenti in Romania. Numeroase statiuni balneoclimatice modernizate au intrat in circuitul international balnear si sunt cautate, anual, de zeci de mii de straini din tari europene sau de pe alte continente. In acest context s-a acordat o atentie deosebita, pe de o parte, valorificarii factorilor naturali terapeutici (ape minerale, namoluri terapeutice, mofete, climat), iar pe de alta parte, cresterii si perfectionarii continue a asistentei medicale balneare, prin numirea in policlinicile medicale balneare a unor cadere medicale si medii de specialitate cu pregatire cat mai buna.

Dezvoltarea economica si progreselor stiintelor medicale au determinat o foarte accentuata largire si imbunatatire a asistentei medicale in numeroase tari in epoca postbelica, correlate cu cresterea continua a cheltuielilor destinate sanatatii si cu o importanta socializare a asistentei medicale in numeroase tari cu sisteme economico-sociale diferite.

In conditiile de viata oferite de societatea moderna, industrializata si urbanizata, alaturi de bolile cronice degenerative urmare a prelungirii duratei medii de viata , au crescut in importanta, in tabloul morbiditatii, bolile de nutritie, afectiunile determinate de tulburarile psiho-vegetative, generate de solicitarea ritmurilor biologice, precum si afectiunile si starile determinate de reducerea capacitatii de efort, datorate micsorarii cantitatii de miscare.

Fata de modificarile rapide si fundamentale ale structurii morbiditatii, medicina clinica, medicina de spital si de cabinet, cu toate progesele tehnice si farmacoterapice extraordinare inregistrate in ultimele decenii, nu au putut si nu poate face fata problemelor complexe ale asistentei medicale a populatiei diferitelor tari dezvoltate economic si social sau aflate in curs de dezvoltare rapida ,ea ramanand deficitara, mai ales, in domeniile preventive si de recuperare. Dezvoltarea acestor ramuri ale medicinii actuale este strans legata de progresele tehnice in domeniul evaluarii diferitelor functii ale organismului, de fundamentarea stiintifica adusa de fiziologia moderna patologiei functionale.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Baile Herculane.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
10 978 cuvinte
Nr caractere:
64 317 caractere
Marime:
55.59KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
obiectiv turistic, turisti, oferte
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Boaru Marilena
Sus!