ATESTAT IUHAS DAN 1

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

ARGUMENT

Germania este o ţară cu una dintre cele mai dezvoltate industrii turistice, axată pe turismul cultural. Cele mai populare destinaţii sunt Berlin, München, Marea Baltică, Marea Nordului, Hamburg, Bremen etc.

Turismul în Germania a evoluat progresiv după cel de-Al Doilea Război Mondial. Obiectivele turistice variază de la destinaţii rurale până la hoteluri de lux. Turismul rural este dezvoltat în sudul ţării, în landul Baden-Württemberg, acolo unde sunt plantate culturi ca viţa-de-vie şi pomi fructiferi. Turismul urban, respectiv, înfloreşte în centrele urbane de tipul oraşului Bremen. Turiştii admiră monumentele arhitecturale de tipul clădirii Reichstagului sau Noului Castel.

Oaspeţii ţării pot călători pe cale maritimă şi fluvială. Oraşele principale în acest sens sunt Rostock, oraş cu ieşire la mare şi Frankfurt situat pe râul Main.

Cea mai renumită sărbătoare este Oktoberfest, festivalul berii, care adună an de an mii de iubitori ai acestei băuturi.

Comunitatea şi limba germană au apărut cu mii de ani în urmă, însă ca ţară Germania a apărut abia în 1871, când, sub conducerea cancelarului Otto von Bismarck s-a format Imperiul German. Germania devenise una dintre importantele puteri din Europa, s-a implicat în Primul Război Mondial prin aliatul ei Austro-Ungaria. Germania a invadat de câteva ori Franţa. Războiul s-a încheiat în 1918, şi, ca una din urmări, împăratul german a fost forţat să abdice. În Tratatul de la Versailles de după război, Germania a fost considerată responsabilă pentru război. În urma războiului, Germania inclusiv Berlinul au fost împărţite în patru sectoare, controlate de către Franţa, URSS, Regatul Unit şi Statele Unite. Această împărţire a culminat prin constituirea pe teritoriul Germaniei a două state germane: partea de apus s-a numit Republica Federală Germania iar partea de răsărit, orientată spre URSS, s-a numit Republica Democrată Germană.

Există un oraş care se reinventează continuu. Nici o metropolă de pe Pământ nu a suferit schimbări atît de mari ca vechea si noua capitală. Ceea ce era gri înainte de căderea Zidului este astăzi plin de culoare şi strident şi ceea ce era şic, este acum total demodat.

Berlinul este o metropolă care a renăscut şi priveşte către un viitor prosper. Data de 9 noiembrie 1989 a însemnat momentul in care Berlinul a căpătat o importanţă deosebită în procesul de unificare a Germaniei. Un alt moment din viaţa Berlinului a fost cel în care, în 1991, s-a decis prin vot un scrutin care va rămîne în analele istoriei germane ca Guvernul Federal şi Parlamentul să îşi aibă sediul în fosta capitală a Germaniei. Sfîrşitul războiului rece a fost puternic resimţit într-un oraş care a construit punctul de pornire, dar şi victima uneia dintre cele mai mari anomalii politice şi geografice. Timp de aproape 30 de ani Berlinul a fost tăiat în două de un zid din beton cu o înălţime de peste 3,5 metri. Partea vestică a orasului, cea mai mare ca întindere, a constituit o insulă a democraţiei, înconjurată de o Germanie de Est, condusă de comunşti radicali. Zidul Berlinului a simolizat separarea a două sisteme politice şi economice opuse. Ca o ironie a sorţii, Zidul Berlinului a devenit un punct de atracţie turistică.

În comparaţie cu alte oraşe germane, se poate spune că Berlinul este un oraş tînar .

Metropola de astăzi s-a construit, de fapt, în două oraşe a căror istorie începe în urmă cu aproximativ 750 de ani.

În urma căderii Zidului, Berlinul a profitat de o şansă unică pentru a-şi redecora centrul şi pentru a face din metropolă o demnă reşedinţă a guvernului întregii republici.

Vechea dar totodata noua capitală se extinde cu rapiditate.

Istoria Berlinului este mai veche decît şi-ar putea imagina multă lume. Doua aşezări slave, situate pe cele două maluriale rîului Spree, s-au dezvoltat transformîndu-se în oraşele comerciale Colln şi Berlin, care s-au unit în 1307, alăturîndu-se Ligii Hanseatice în 1359.

Berlinul este un loc foarte interesant atît pentru cei care trăiestc si muncesc aici, dar şi pentru vizitatori. Artiştii existenţialiştii, la fel şi antreprenorii tineri şi inovatori, se simt atraşi de aceeaşi atmosferă berlineză.

Berlin este capitala Germaniei, fiind cel mai mare oraş al ţării cu aproximativ 3,4 milioane de locuitori şi acoperind o suprafaţă de aproximativ 892 km². Berlinul este un oraş-land cu guvern de land propriu, numit Senat, aidoma unei insule enclave aflată complet în interiorul landului federal Brandenburg.

Capitala Germană a devenit un munincipiu in timpul anilor 1200, în mod ironic însă, ca oraş divizat.În acele timpuri, cele doua jumătăti nu prea aveau de gînd să se unească.

Berlinul a fost capitala Germaniei între 1871 şi 1945, şi a redevenit capitala acestei ţări în 1990, odată cu unificarea Germaniei şi a aderării fostei Republici Democrate Germane.

Între 1945 şi 1990, drept consecinţă a celui de-al doilea război mondial şi a împărţirii sferelor de influenţă în Europa, oraşul Berlin a fost divizat în Berlinul de Vest şi Berlinul de Est. Berlinul de Vest, în germană Westberlin, a fost denumit similar în majoritatea limbilor, în timp ce Berlinul de Est a fost cel mai adesea numit doar Berlin, sau, mai pompos, Berlin, Hauptstadt der DDR, de către oficialii şi instituţiile oficiale ale Republicii Democrate Germane, dar mult mai simplu, doar Ostberlin - de către locuitorii vestului Germaniei şi de către alţi vorbitori nativi ai limbii germane.

Bibliografie:

1. JURGEN SCHEUNEMANN, ,,TOP 10 BERLIN ‘’ EDITURA AQUILA, ORADEA, 2007

2. DIANA TĂUTAN, ,,GHID COMPLET GERMANIA’’ EDITURA AQUILA, ORADEA, 2008

3. ROMANIAN EDITION AND TRANSLATION, ,,GHID DE BUZUNAR BERLIN’’ EDITURA AQUILA, ORADEA, 2008

4. HTTP://WWW.REFERAT.RO

5. HTTP://EN.WIKIPEDIA.ORG

6. HTTP://RO.WIKIPEDIA.ORG

7. HTTP://HARTA.INFOTURISM.RO

8. HTTP://WWW.TURISTIK.RO

9. HTTP://WWW.TRAVELBLOGS.RO

10. HTTP://WWW.TRAVELERSWAY.COM

11. HTTP://WWW.MYTRAVELGURU.RO

12. HTTP://WWW.BOOKING.COM

13. HTTP://WIKITRAVEL.ORG

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Berlinul turistic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
7 296 cuvinte
Nr caractere:
36 517 caractere
Marime:
1.02MB (arhivat)
Publicat de:
Constantina Chirila
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Predat:
Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea
Profesorului:
Pop Marieta
Sus!