Apocalipsa Sfântului Ioan

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Se intalneste expresia eronata: "am ajuns vremuri apocaliptice", de parca acestea nu ar fi existat pana acum. Este o mare greseala a intelege Apocalipsa prin prisma a tot ce inseamna disperare, a o reduce numai in aureola palida, sau a o considera ghilotina omului si a intregii creatii. Termnul apocalipsa inseamna descoperire, revelatie.

Desi Apocalipsa este ultima carte a Sintei Scripturi, ea nu inseamna invatatura exclusiv eshatalogica. Se situeaza, intr-adevar, la polul opus cartii Facerea, insa impreua- cu aceasta- formeaza o axa: caderea- salvarea.

Vremurile noastre , mai mult ca oricare alte vremuri anterioare, sunt ,,apocaliptice". In plan politic a devenit un lucru comun sa se vorbeasca despre posibilitatea distrugerii unei tari intregi sau chiar a lumii intregi, indiferent daca s-ar realiza prin arme nucleare sau prin consecintele dezastroase ale modernitatii: poluarea, experimentele chimice si biologice si altele asemenea.

Asadar, nu este deloc surprinzator ca Apocalipsa este cartea catre care se indreapta atentia. Totusi, interesul fata de ea este unul superficial, cum este si cazul cartii lui Hal Lindsay, The Late Great Planet Earth, foarte raspandita in prezent (peste 10 milioane au fost vandute in Statele Unite). Cineva interesat de starea politica a lumii, care este si credincios adevarului biblic, ramane la o prima vedere impresionat de modul in care toate ,,se potrivesc", iar profetiile Apocalipsei par sa fie aplicate perfect zilelor noastre. Asocierile se fac pe baza personajelor si simbolurilor scripturistice: ,,imparatul de la miazazi", ,,imparatul de la miazanoapte", ,,Gog si Magog", si multe altele, iar intamplarile din Scriptura legate de aceste nume sunt atribuite istoriei contemporane si proiectiilor ei in viitor privind situatia Rusiei, Chinei, Europei, Israelului si a tarilor arabe etc. In astfel decarti gasim expresii precum: ,,fii atent la ce va face Rusia", ,,priveste Iranul", ,,a zecea natiune se alatura Pietei Comune" din Europa, etc. Toate acestea pot fi incitante, chiar ametitoare in acea agonie a suspansului creat de urmatorul eveniment apocaliptic care se va implini.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Apocalipsa Sfantului Ioan.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
6 110 cuvinte
Nr caractere:
32 183 caractere
Marime:
31.38KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Religie
Tag-uri:
religie, apocalipsa
Predat:
la liceu
Profesorului:
Bora Ion
Sus!