Reguli Generale Privind Demontarea și Montarea Vehiculelor

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

1.ARGUMENT:.................................................................................2
2.GENERALITATI-DACIA..............................................................3
3.INTRETINEREA SI REPARAREA DEFECTIUNILOR..............6
4.REGULI PRIVIND DEMONTAREA SI MONTAREA VEHICULELOR................................................................................11
5. NORME SPECIFICE DE SECURITATEA MUNCII PENTRU INTRETINEREA SI REPARAREA AUTOVEHICULELOR..........20
6.BIBLIOGRAFIE..............................................................................24

Extras din atestat:

Tinand cont de importanta transporturilor rutiere pentru economia nationala si dezvoltarea continua a acestui domeniu, mecanicul auto reprezinta veriga principala in activitatea de mentenanta a mijloacelor de transport rutier.

Datorita acestui fapt pregatirea pentru meseria in acest domeniu urmareste formarea profesionala a absolventilor astfel incat aceasta sa capete cunostinte si deprinderi practice ca sa le permita integrarea rapida in activitatea economica de profil.

Examenul de obtinere a certificatului de calificare profesionala nivelul II

de calificare reprezinta o etapa terminala de pregatire prin realizarea unui proiect care permite aprofundarea unei teme specifice si realizarea practica a unei machete ca parte integrala a proiectului.

GENERALITATI-DACIA

Dacia este cel mai mare producator roman de automobile, care din septembrie 1999 apartine grupului francez Renault. Obiectul de activitate al societatii il constituie producerea si comercializarea de automobile, piese de schimb, masini unelte si instalatii pentru industria de automobile.

Succesul Dacia incepe in 1966 la Colibasi, judetul Arges, perioada in care s-a conturat si colaborarea cu Renault , transformata mai tarziu intr-un puternic parteneriat. Temelia Uzinei de la Mioveni a fost pusa tot in 1966, iar doi ani mai tarziu actionarul societatii, adica statul roman, a semnat un contract de licenta cu Renault in urma caruia a fost fabricat primul autoturism sub sigla autohtona, batrana Dacia 1100. Aceasta era o berlina cu tractiune si motor pe spate, productia fiind sub licenta modelului R8 de la Renault. Conform contractului, Renault furniza toate partile componente ale modelului, iar cei de la Dacia le asamblau, fiind produse circa 44.000 de unitati in primii patru ani.

Dacia 1100 a avut si o serie limitata- 1100S, cu doua perechi de faruri si un motor mai puternic, care a fost folosita de Politie. In 1969 a luat nastere generatia a doua de Dacia, modelul 1300, sub licenta lui R12 de la Renault. Aceasta era o berlina cu patru usi si tractiune fata. Autoturismul avea la baza conceptul Renault 12, iar la acea vreme era privit ca o masina moderna si economica.Gama Dacia 1300 a aparut in urma licentei obtinute de la compania franceza Renault, iar initial modelul dispunea de o singura caroserie (berlina/sedan) cu patru usi si cinci locuri. Motorul avea o capacitate cilindrica de 1.289 cm ce dezvolta 54 CP, o viteza maxima de 144 km/h si avea un consum de 9,4 litri/km.

Anii

Bibliografie:

http://www.euromaster.ro/clienti-retail-service-pneuri-montare-pneuri.htm

http://www.scritube.com/tehnica-mecanica/CONSTRUCTIA-SI-FUNCTIONAREA-SI5220161414.php

http://www.referat.ro/referate_despre/montarea_si_demontarea_organelor_de_masini_si_mecanisme.html

http://docauto-uv-ro.blogspot.com/2010/01/notiuni-de-mecanica-auto.html

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Reguli Generale Privind Demontarea si Montarea Vehiculelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
6 416 cuvinte
Nr caractere:
37 164 caractere
Marime:
43.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Mecanică
Tag-uri:
mecanica, atestat
Predat:
la liceu
Sus!